заместители на фитнеса

Заместители на фитнеса

Понякога не ви ли се струва, че здравословния начин на живот е най-досадното нещо на света? Не ви ли се иска да зарежете всичко и хубавичко да се натъпчете като прасета с нездравословни пържени картофи със сирене, заедно с цял тон пържени пилешки крилца (и то с хрупкавата кожичка), а за десерт, за да е пълна картинката, една вкусна бисквитена торта с маскарпоне и мноооого Нутела? Всичко заради което сте се потили във фитнеса отива на вятъра, а от мъка че сте прекалили се натъпквате по този начин още веднъж. И после и пак, и пак, и пак… И така до безкрай, докато фигурата ни не само че се е върнала към стария си, нелюбим наш вид, но сме и сложили няколко килца отгоре…

Да, на всички ни се е случвало да изпадаме в подобна дупка. Точно поради тази причина, LAVA България ще ви измъкне от нея със следващите няколко съвета.

заместители на фитнеса
LAVA България

Заместители на фитнеса:

Съвет номер едно е да слушате повече музика. Това има не само релаксиращо действие върху психиката, но и усилва имунитета. Ако си пускате любимите парчета в продължение на 50 минути всеки ден ще понижите стреса, а сърцето ви ще заработи на пълни обороти. Ако използвате любимата си музика, като допълнение към диетата си, определено ще се чувствате много по-добре. Яде ви се сладичко? Няма проблем! Научно доказано е, че малките количества черен шоколад не само не пречат, когато сме на диета, но дори и са полезни за здравето. Химическото съединение епикатехин, съдържащо се в натуралния шоколад стимулира мускулите по същия начин, както и интензивните упражнения. Но все пак, тук става въпрос, когато консумираме в малки количества, а не по един цял шоколад всеки ден. Дори прекаляването с тренировките е вредно за здравето.

заместители на фитнеса
LAVA България

Има едни моменти, в които дори и най-заклетите фитнес маниаци се изморяват от тренировки и търсят заместители на фитнеса, просто защото никак, ама никак не им се ходи в залата. В случай че и с вас се случи същото, просто си устройте един ден преизпълнен със забавления. Доброто настроение и смеха са най-силните оръжия на човека! Според учените от Университета в Лома, повтарящите се серии от смях оказват същия ефект върху тялото, както една средна по натоварване тренировка. Когато се смеете, вие си тонизирате мозъка и мускулатурата, понижавате кръвното си налягане, намалявате лошия холестерол и подобрявате работата на кръвоносната система. Изхождайки от тези факти, спокойно можете да замените един ден във фитнеса със смях.

заместители на фитнеса
LAVA България

Ако пък огладнеете и ви е писнало от плодове и зеленчуци, малките заместители на фитнеса, а именно пуканките могат да бъдат чудесен, здравословен вариант. Джо Винсън от Университета в Скрантът, пуканките са изключително полезни при отслабване, защото освен че са много нискокалорични, те са изключително богати на антиоксиданти, спомагащи превенция на рак и сърдечни болести. Те са пълни с фибри, засищат и съдържат много витамини. Ако искате да засилите ефекта при отслабване, гарнирайте си ги с подправки от люти чушки, за да повишите термогенезата.

И накрая, нека отдадем дължимото на слънцето. Излагането на слънце със сигурност ще засили ползотворния ефект от полезни вещества, които ще се усвоят пълноценно от системата. Всеки ден в продължение на десет минути да се попечете на пряка слънчева светлина е напълно достатъчно.

 

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.