Кордон Бльо със зеленчуци, сос песто и лешници

Кордон Бльо със зеленчуци, сос песто и лешници

Необходими продукти /за 4 порции/:Untitled1

Чугунен грил тиган LAVA
Чугунен грил тиган LAVA
Чугунен грил тиган LAVA
Чугунен грил тиган LAVA

2 опаковки ( х 600 г) свинско контрафиле
4 слайса шунка
4 слайса сирене Ементал
200 г горгонзола
сол и черен пипер
2 средно големи яйца
1 ч.ч. галета
1 ч.л. червен пипер
1 ч.ч. брашно
50 г масло
2 с.л. зехтин

Рецепта:

За да зарадваме любимите си мъже с префектно приготвено кордон бльо е нужно първо да им откраднем чуковете. Не, не тези големите и тежките, а онези малки, практични кухненски приятели с които да си изтъним нарязаното контрафиле и овкусим със сол и черен пипер след това. Между две парченца от котлета поставяме по един слайс шунка, слайс ементал и парче горгонзола, след което добре притискаме. Яйцата се разбиват, а в отделен съд смесваме галетата и червения пипер. Готовото месо се овалва в брашно и се потапя в яйцата. Накрая се овалва в галетата и в сгорещен със зехтин тиган и масло запържваме от двете страни до златисто.

Гарнитура:

За гарнитурата, първо трябва да накъсаме на розички броколите, а морковите да нарежем на ленти. След това се задушават на пара. В отделен тиган се разтапя маслото и задушаваме тиквичките с него, докато омекнат. Те трябва да бъдат нарязани на средно големи парчета. Лешниците са предварително изпечени и смлени на едро. Сервираме месото в чиния, като гарнираме с броколи, моркови и тиквички, поляти със сос песто и смлените лешници.

За постигане на перфектни резултати Ви препоръчваме използването на грил тиган LAVA, който можете да закупите от онлайн магазина или на адрес shop.lavabe.eu

За директна връзка към тигана, моля кликнете на някоя от снимките.

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.