banana

Банани

Чугунени тенджери, тигани и съдове LAVA
LAVA България

Банани! Като малка си спомням в детската градина ни даваха едва по резенче и то само по специални случаи. За щастие, жълтият плод отдавна не е отличителен белег на Коледа и е лесно достъпен. Освен това, те са добър помощник в борбата със сезонния недостиг  на витамини. Един банан съдържа 3гр. фибри, 30гр. въглехидрати. В него има също витамини А, Е, В6, калий, магнезий, витамин С, манган, мед и биотин. При наличието на всички тези полезности в състава му, консумацията му преди спорт или физическа работа, бананите ще ви осигурят необходимата енергия и ще повишат вашия тонус. Освен това, той укрепва сърцето, нормализира кръвното налягане, подпомага храносмилането, а витамин В6 подобрява работата на нервната система и помага да устоите на стреса.

Чугунени тенджери, тигани и съдове LAVA
LAVA България

Колкото е по-жълт банана, толкова повече въглехидрати има в него. Ако искате да повишите работоспособността си, предпочитайте именно такъв или дори презрял. Ако го съчетаете и с белтъчини, като мляко например, благотворното действие върху нервната система ще се усили, без да се повишава рязко кръвната захар. Тоест, бодростта ще продължи по-дълго и няма да има нужда да се разплащаме с излишни килограми.

За отслабващите обаче, е по-добре да предпочитат недозрелите плодове. В зелените банани въглехидратите не се усвояват в тънкото черво и попадайки в дебелото служат за храна на микрофлората. Това обаче предизвиква подуване на корема и не бива да се консумират по повече от два наведнъж.

На представителите на силния пол те помагат да натрупат по-бързо мускулна маса, а и повишават потентността. При дамите пък, те подобряват транспорта на кислород към кожата, а това подобрява цвета на лицето и обновяването на клетките. Жълтите плодове подобряват работата на бъбреците и намаляват задържането на течности в организма. С други думи, сбогом на целулита и цялостния вид на лицето.

В заключение, след безсънна нощ, LAVA препоръчва банани. Безценни са в това отношеие, а маска от банан, жълтък и сметана ще помогне да се справите с малките бръчици.

 

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.