aromatherapy massage

Вариант за детоксикация №1

Първия вариант за детоксикация е следния:
Детоксикация с прясно изцедени сокове.

Важно е да знаем, че прочистването на тялото започва два дни преди пълнолуние. По този начин даваме възможност на тялото си да отдели токсините от тъканите и насочването им към кръвта. В деня на пълнолуние има мощна отливна вълна, която буквално “измива” всичко лошо от нас. Преди пълнолуние се гладува по-лесно, а постигнатите резултати се задържат трайно. Едно кратко гладуване позволява 12 литра замърсени телесни течности да бъдат изхвърлени от тялото ни, а работата на лимфната система се облекчава. Можем да гладуваме и само в деня на пълнолунието, като се пият подходящи чайове и топла вода, от което губим средно между 1 и 3 килограма, но при 3-дневното пречистване, детоксикирането е в пъти по-добро. Трябва да се знае, че това не е лунна диета и няма нищо общо с нея, освен самото пълнолуние, като методът е подходящ дори за бременни или кърмачки.

детоксикация
LAVA България


Преди сутришната ни закуска изпиваме по една супена лъжица сол, разтворена в 50-70мл. вода. Английската сол изтегля токсините към червата чрез осмоза. Това действа разхлабващо и прочистващо и спомага да изхвърлим вредните токсини заедно с водата. Необходимо е да приемаме поне 3-4л. вода. Благодарение на английската сол си набавяме и достатъчно количество магнезий. Тя се пие при всички видове детоксикация с изключение на варианта с Ги.

30 мин. след като сме изпили солта, трябва да започнем да пием сок състоящ се от 3 лимона, 6 портокала и 6 грейпфрута, като се получава сок от общо 2л. Разрежда се с 1,5л. минерална вода, разделяме на равни порции за през целия ден и друга храна не се приема. При силен глад привечер е разрешено да се изяде една ябълка.

детоксикация
LAVA България

Органичните киселини в плодовете подкрепят очистването, плодовата захар подкрепя черния дроб, предпазва от хипогликемия и влияе добре на тонуса. Тази процедура се повтаря в продължение на три дни, като на четвъртия се прави захранване. Вместо цитруси, сокът може да се направи и от ябълки, а при много силно чувство на глад може да се вземе 1ч.л. мед с лимонов сок и минерална вода. Друг вариант е 1-2ч.л. пектин с половин ч.л. мед. Разбъркват се до образуването на каша, доливаме с малко минерална вода и разбъркваме отново до гъстотата на желе. Пектинът има свойството да набъбва в червата и да създава чувство на ситост. Освен това ускорява прочистването.

Захранването се осъществява по следния начин:

За закуска хапваме 2-3 кивита или 2 ябълки. Към 10 часа 2-3с.л. овесени ядки с малко стафиди, заляти с топла вода. След 15 минути са готови за консумация. За обяд можем да хапнем картофена салата, картофи соте,  варен ориз, задушени зеленчуци или салата от зеле и моркови. Ястията могат да се гарнират само и единствено с маслини. Вечерята се състои от салата със сирене или извара, счукан чесън и зехтин, отново картофи или ориз. Месо не се разрешава. На петия ден, следва обичайното хранене. Захранването е едно и също за всеки тип детоксикация.


Детоксикация или как да прочистим тялото си от шлаки


Вариант за детоксикация №2


Вариант за детоксикация №3


Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.