Soursop Annona muricata

Гуанабана – плодът, който лекува всичко

Гуанабана, позната още като сорсоп, анона ябълка, гравиола или бразилска папая, е растение с качества, които са малко известни на масите. Гуанабана лекува всякакви форми на рак – тествано е върху 12 вида и върху всички тях действието е абсолютно положително. Бразилската папая е богата на почти всички витамини от група В, като ги съдържа в пъти над количествата, които се намират в малините и боровинките. В листата си и под бодлите има изобилие от калций, магнезий, фосфор, желязо, цинк и натрий, а също така и сокове, изпълнени с витамини А, С, Е и D. Проучване, проведено през 1976г., доказва, че в сорсопът се съдържа химикал, който е близо 10 000 пъти по-мощен от използвания Адримицин в химиотерапията. Гуанабана лекува още заболявания като хипертония, артрит, остеропороза, а чаят от листата на дървото ускорява метаболизма.

Kaua'i - Steel Grass - Rachelle's Photos
LAVA България

Родината на плода се считат Карибските острови, но може да се открие също и в Субсахарска Африка и централните части на Южна Америка. Растението представлява екзотично дърво с височина между 5 и 7 метра. Листата му са тъмнозелени, широки и издължени. Самият плод тежи между 2 и 5 кг. Подобен е на ябълката, но е прибран в кактусовидна обвивка с меки бодли, гладка и мека кора, а сърцевината е белезникава и месеста с малки черни семчици. Вкусът на сорсопа е ненатрапчив и цитрусов, нещо средно между ананас и ягода, но с много леки лютиви нотки.

Graviola-Cocktail3
LAVA България

Интересното е, че привържениците на природната медицина го обявяват за аптека, тъй като в листата, цветовете, кората на ствола и плодовете могат да бъдат намерени илачи за всякакви видове болести и такива, с които дори хуманната медицина е безсилна. И въпреки всичко супер полезно за организма в натурален вариант, необяснимо остава как листата и плодовете на растението доказано лекува 12 вида рак, между които почти всички тумори на половата мъжка и женска система, рак на белия дроб, цироза и бъбречна недостатъчност, хипертония и остеропороза. 10 000 пъти по-мощен от химиотерапията е, но с тази разлика, че полезните вещества в плода проследяват и убиват единствено раковите клетки, без да вредят на здравите. Това реално допринася до подобрение в сравнение с конвеционалните противоракови тераии, като химиотерапията, които вредят на ракови и неракови клетки, водещо до проблеми като стомашно – чревен дистрес и косопад.

Освен да се хапва в чисто състояние, гравиолата се прави на сокове, а листата и кората служат за здравословна запарка, която е полезна за метаболизма, намаля нивото на лошия холестерол, използва се като лосион за кожа при акне, изгаряния, сухота и бръчки, регулира работата на стомашно-чревния тракт и стимулира мозъчната дейност. Той е и помощник в свалянето на излишните килограми.

health-benefits-of-the-soursop-fruit-juice
LAVA България

Специално в България се намира трудно, но можете да го откриете в онлайн магазини за биохрани от които да си набавите листа и сок от Гуанабана.

guyabano_soursop
LAVA България

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.