krupi11

Десет хиляди долара, ако се казваш Киноа!

Напоследък се наблюдава тенденция от всякъде да ни информират за здравословното хранене и ни засипват с материали как е правилно да похапваме. LAVA България силно подкрепяме тази здравословна офанзива, тъй като самите ние се стараем да се храним балансирано и разнообразно. В САЩ проблемът с наднорменото тегло при подрастващите е изключително сериозен. Подтикнат от това, американски ресторант реши  да провокира клиентите си по доста интересен начин. От заведението обещават десет хиляди долара на родителите, които кръстят детето си Киноа!

9910-quinoa-tabbouleh-mКиноата е зърнена култура – суперхрана. Тя е един от  най-полезните продукти, които можем да консумираме. Точно заради това, собствениците на заведението избират нея. Всъщност, много хора имат имена на най-различни храни, като например Бри – френско сирене, Кейл – къдраво зеле, Епъл – ябълка и прочее, но няма нито едно регистрирано име Киноа. Пиарът на заведението обяснява, че от ресторанта са развълнувани, понеже са включили киноата в менюто си и решили да измислят нещо с което да привлекат още клиенти.

И понеже си говорим за здравословна храна, нека Ви споделим някоя и друга тайна за здравословното отслабване. Повечето от нас са пораснали с от три до шест хранения на ден, което е повече от прекрасно. Когато ядем на малки порции, храносмилателната ни система успява оптимално да усвои  полезните вещества и да ги разпрати до всички точки в тялото ни. Ключът към здравословното сваляне на килограми се крие именно в това. Да се храним по малко, но пък често. Когато порциите са пет или шест на ден, това осигурява на организма постоянно ниво на кръвната захар и енергия. Хранейки се така, ние не натоварваме храносмилателната си система и метаболизма и така свеждаме до минимум свалянето на мускулна маса, запазвайки мазнините, както и риска от сърдечно – съдови заболявания.

LAVA Ви съветва никога да не пропускате закуската и да вечеряте най-малко три часа преди лягане. И ако все още не сте – включете в менюто си киноа!

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.