natural

Детоксикация или как да прочистим тялото си от шлаки

Водите ли природосъобразен начин на живот? Сливате се с природата, храните се абсолютно правилно и медитирате всеки ден, като прекарвате поне час в съзерцание? Да, ние също не го правим. Точно поради тази причина, организмът ни има спешна нужда от пречистване или с други думи – детоксикация.

детоксикация
LAVA България

Истината е, че това което запълва организма ни с токсини и шлаки е храната. Ежедневно консумираме лоши продукти, а дори и да си мислим, че не го правим, бонбонът от онзи ден, също си стои там. И тъй като никой не е в състояние да промени кардинално начина си на хранене и живот, поради ред фактори, единствения начин да се пречистим е гладуването.

детоксикация
LAVA България

Не, не е необходимо да стигате до крайности. Напълно достатъчно е да гладувате един единствен ден през седмицата или поне да се подлагате на разтоварващи дни с плодове и кисело мляко. През периода в който не приемате храна, организмът се освобождава от активна работа за смилането на храната и се заема с шлаките. Когато човек гладува, гнилата микрофлора в организма се изчиства и се възстановява нормалната. Кръвта циркулира по-бързо, нормализира се храненето на всички органи на тялото.

детоксикация
LAVA България

Шлаките, освен от външната среда, се образуват и от прекалената консумация на белтъчини и натрупването им в организма, злоупотреба с животински мазнини и месо, нишесте. Шлаките се натрупват по съединителните тъкани, междуклетъчната течност и в слабо работещите мускули и дори в костната тъкан.

детоксикация
LAVA България

Натрупването става по следния начин – в клетката нахлува повече енергия от колкото може да усвои и храната се превръща в токсини. Когато спре постъпването на храна в организма, той се храни за сметка на вътрешните запаси. Отделителната система започва да работи на високи обороти и над сто и петдесет вида токсини се изхвърлят само от белите дробове чрез дишането и точно заради това гладуващите имат лош дъх. Гладуването е много полезно  при сърдечно-съдови патологии, хипертония, алергия, заболявания на нервната система, кожни заболявания и затлъстявания.

детоксикация
LAVA България

Човешкото тяло притежава способността да се самолекува и да бъде дълголетно. В него се намира разум по-силен от всяко лекарство. Детоксикацията чрез глад, дава на тялото заслужената почивка, от която то се нуждае за да се възстанови. Именно заради това будистите и саманите живеят толкова дълго. Заради продължителните пости които правят и природосъобразният си начин на живот.

детоксикация
LAVA България

Гладуването и соколечението като метод за детоксикация обновяват здравето от вътре навън. Дори еднодневното гладуване всяка седмица осигурява 50 възстановяващи дни в годината. Какво ни дава гладуването? То повишава енергията и подобрява умствените ни способности. Лекува хроничните заболявания без лекарства, намалява теглото без досадни диети, запазва издържливостта, без чувство на глад (само веднъж да му свикнете). Вашият метаболизъм работи значително по-добре и усвоявате правилно хранителните вещества. Трябва да знаете и осъзнавате обаче, много добре, че детоксикацията категорично не е диета, чрез нея се влияе косвено, а не пряко върху теглото и не бива да се продължава за повече време от препоръчането. Ако Ви е за първи път, започнете само от 1-2 дни.


 

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.