zdrava i krasiva koja 7832

Диета за хубава кожа

Ако трябва да сме честни, диета за изглаждане на бръчките няма. Не за друго, ами освен двуного, действащо предимно със скалпел, нищо не може да ги премахне. Но пък виж, за забавяне на появата на нови такива, LAVA може да помогне с няколко съвета. Важно е да не забравяме, че от това което ядем зависи с каква скорост стареят нашите клетки.

LAVA ще ви запознае с няколко основни напитки и храни, които е важно да консумираме, за да имаме хубава и здрава кожа. Пък и страхотна фигура! 00009630

Започваме с най-важната – вода! Недостигът на влага, веднага се отразява на външния вид. Трябва да пиете повече и  по-често вода. Лекарите препоръчват до осем чаши дневно. Не можете ли? Отпивайте по глътка всеки път когато посегнете към кафето или бисквитите.

Насочваме вниманието Ви към зеленият чай. За мнозина е горчив на вкус, чак леко неприятен. Веднъж обаче свикнете ли с него, ще установите че няма нищо по-утоляващо жаждата така както зеления чай. Освен водата, разбира се. Освен това е доказано, че полифенолите в него са до 20 пъти по-ефективни от qшироко рекламирания витамин Е. Те забавят процесите на стареенето, намаляват нивото на холестерола и действат като антиоксиданти. За да живеем по-дълго, трябва да пием не по-малко от половин литър зелен чай.

Овесените ядки пък се славят със своето подмладяващо действие. Всекидневната салата за красота се състои от освесени ядки и няколко парченца пресни плодове. На всичкото отгоре, ако си закусил с тях, те ще те държат сит дълго и ще притъпяват чувството на неудържим глад, непосредствено преди обяда. Ефекта ще е по-малък прием на храна, по-атлетична фигура и по-красива кожа.

Салата от цвекло и моркови и маска с краставички способства премахването на възрастовите пигментни петна. пожертвайте няколко резенчета за кожата на лицето, шията и ръцете. Ще се убедите сами, че ефекта е страхотен.

Напоследък много се говори за здравословен глад. Гладуването си има колкото подръжници, толкова и противници. Къде точно е истината ни е невъзможно да определим, обаче е научно доказано, че при гладуването организмът произвежда особена белтъчина, която удължава живота с минимум 50%. Знайте, обаче, че не бива да се прибягва до този метод, ако предварително не сте се посъветвали със специалист.blog1

Нещата, които се отразяват добре на кожата са млеката и млечните продукти, но безмаслените не се броят. Яйцата също попадат в тази група, защото в тях се съдържат всички витамини, освен витамин С. Ябълките е добре да се похапват в разтоварващите дни, понеже подобряват работата на червата. Салата от прясно зеле и портокали пък е прекрасно пречистващо и витаминозно средство. Трябва да отбележим, че вегетарианството по никакъв начин не се отразява на външния вид. Ако храната е балансирана и съдържа всички необходими на организма минерали, витамини и вещества, това е предпоставка за отлично здраве.

Сред нещата които са вредни за кожата на първо място се нарежда стреса. Диетите в които е характерна употребата предимно на белтъчини натоварват бъбреците. Заради това кожата, която се явява като нашият втори отделителен орган трябва да им се притече на помощ. Лукът, чесънът, пушените продукти и силните подправки също не са окей. От друга страна, това категорично не означава да ги изключите напълно от менюто си, тъй като те имат положително влияние върху имунната система. Хапвайте редовно, но по малко.

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.