Задължителни навици за добра фигура

Задължителни навици за добра фигура

Лятото отново е пред нас. Колко точно ще е лятно това лято не е сигурно, но определено вече  всички мечтаем за мохито на плажа, предвкусвайки солената морска хлад. Лично на нас от LAVA ужасно ни се играе на плажен волейбол, но след зимното угояване на мнозина им трудно да се съблекат по бански. И тъй като броенето на калории до постигане на добра фигура е страшно досадно, LAVA реши да сподели своите полезни навици, чрез които без много усилия сваляш излишните зимни килца и запазваш фигурата си перфектна целdieta-doktora-dyukanaогодишно, без ограничения.

Ето какво съветва LAVA, когато ще излизате на ресторант. Половин час преди излизането, хапнете нещо съдържащо максимално 200 калории и 15г протеин. Това усмирява апетита и опасността от преяждане намаля драстично.

Следващото важно правило е да дъвчете. Да, LAVA не вярва, че се държите на масата като новородено гларусче, но малцина са тези, които дъвчат хапките си по 40 пъти, преди да я преглътнете. Може и да ви се струва трудно, но всъщност, това е златно правило. Помага да ядете бавно, а това е много важно, за да може стомахът да смели поетото и организмът да изпрати навреме сигнала, че сте се нахранили.

riba-dietaПочти  всички имаме навика да си похапваме, докато не почувстваме абсолютна ситост. Дори и LAVA води усилена битка с това. Обаче най-важното правило е да станете от масата леко гладни. Приетата храна с всяко ядене трябва да пълни стомаха с не повече от 3/4. С други думи бъдете нахранени, но не и напълно сити (преяли).

Хубаво е да ходим на пазар със списък от който да не бягаме. Преди да решим да ходим до магазина трябва да знаем точно какво ще купуваме. В друг случай, задължително торбата се пълни с шоколади, ореховки и какви ли нdieta-indexе още вредни храни. На гладен стомах пазарът е почти разоряващ. От опит Ви го казваме.

И накрая, за да имате добра фигура, бъдете истински гастрономи, но  не и чревоугодници. Отделете си време да помиришете и разгледате храната. Опитайте от всяко парче по малко и дъвчете бавно, за да й се насладите истински. Ако просто се нахвърлите настървено върху всичко което е пред вас, удоволствието се губи, вие преяждате и после Ви е гузно. Очите и носът помагат за създаването на спомени в мозъка, които ще ви държат сити дълго.

 

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.