Защо не отслабваме, докато сме на диета

Защо не отслабваме, докато сме на диета

Два месеца строга диета, невероятен прогрес първия месец и половина, обаче последните две седмици, въпреки интензивните тренировки и почти никакви хранене, кантарът не е мръднал и с грам. Спокойно! Застоят в свалянето на килограми е явление, което се случва при всички отслабващи. Той обикновено се получава, когато организмът се адаптира към диета или тя (диетата) е прекалено строга, метаболизмът е забавен, заради хормони, задържане на вода, една и съща т3500ренировка с месеци и ред други причини. Ако обаче тялото е намалило излишните мазнини за сметка на изграждането на мускули, кантарът няма да показва промяна. В този случай не става дума за застой. Тук се обръща внимание на цифрите на метъра и огледалото, не на тези на кантара.

Начините да се справим със застоя при свалянето на килограми са същите като тези за общото подобряване на здравето и начина на живот.

  1. Пийте вода и яжте храни, които са богати на вода. Примери за такива са краставици, домати, репички, марули, моркови, броколи, диня, грейпфрут, пъпеш, боровинки и др. Те ще осигуряват на организма още витамини, минерали, антиоксиданти и фибри. Дехидратацията има отрицателно влияние върху ефективността на тренировките.
  2. Ограничете приема на сол и яжте храни богати на антиоксиданти.
  3. Спазвайки диета, вие консумирате едни и същи калории всеки ден. Тялото се адаптира и спира да сваля килограми. За да преодолее този момент, трябва да променим количеството дневен прием на калории, без да променяме общия си калориен баланс за през седмицата. Плюсовете на този метод са, че има дни в които е разрешено да си хапваш повечко и не се ограничаваш много всеки ден.
  4. Излезте от зоната на комфорт.
  5. Разнообразявайте тренировките си.
  6. Избягвайте или поне намалете стреса.otslabvane problemi
  7. Спете добре. При всеки режим за отслабване, редовните тренировки са задължителни. А когато тренираш, тялото се нуждае от много повече сън, отколкото когато не сме активни физически. Липсата на достатъчно сън е честа причина за неудържим апетит за сладки и мазни храни, а тялото не може да изгори ефективно калории, заради умората. Осигурете си достатъчно пълноценен съм и се изолирайте от градския шум.
  8. Гответе в правилни съдове храната си. Препоръчваме Ви тези на LAVA, които можете да откриете в онлайн магазина.

Застой е възможно да се получи при всеки. Това е нещо напълно естествено и нормално, защото тялото има нужда от време да се приспособи към промените в теглото. Необходимо е да не се отказвате, а да продължите с постоянство.

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.