митове за диетите

За стегнато коремче

Едва ли има жена, която да не си мечтае за стегнато и плоско коремче. Ще ни се да ви кажем, че след обяда си се разхождаме свободно и по бански, но ще излъжем. Истината е, че дори LAVA изпитва известни притеснения, когато става въпрос за коремната област.

LAVA чугунени тенджери, тигани и съдове
LAVA България
чугунени тенджери, тигани и съдове LAVA
LAVA България

Ето няколко истини за постигането на стегнат корем. Всъщност, гладуването изобщо няма да Ви помогне да свалите нещо от теглото си. Ще загубите за момент известна маса и в момента в който започнете да се храните нормално всичко ще се върне обратно. И то двойно! Освен това, стриите са ви в кърпа вързани. Най-добре си хапвайте по-често, но по малко и наблягайте на свежите плодове и зеленчуци. Газираното, мазното и пърженото са естествен враг на вашето коремче-мечта!

Хапчетата за отслабване също не са добра идея. Освен плацебо ефект, с тях друго  няма да постигнете, тъй като още не е измислена таблета, която да премахва шоколада и пържените картофки от организма. Без подходящ хранителен режим и физическа активност, плоският корем си остава в сънищата. И като заговорихме за упражнения, коремните преси също не помагат особено, ако продължавате да хапвате лоши храни. Истината е, че дори и да се смажете от упражнения, ефекта ще е нулев.

Пълното отказване от въглехидратите също не е добра идея. Те могат да бъдат причина за вашето напълняване тогава и само тогава, когато прекалявате с тях. Няма нищо лошо в това да си хапвате от любимите храни, просто не преяждайте с тях.

 

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.