active life

Изберете си хоби, което Ви кара да бъдете активни

Да си активен зависи изцяло от това да се забавляваш. Ако не се наслаждаваш на нещата които правиш в даден момент неминуемо те отегчават до краен предел и просто ги зарязваш. Всички заслужаваме да прекарваме време в нещо, което ни прави щастливи.

Добрата новина е, че веднъж захванеш ли се с това, което те кара да се чувстваш добре е лесно да продължиш да го правиш. Дори не е нужно да бъде конкретен спорт, работещ само върху тялото. Може да бъде забавление с приятелите и семейството или пък начин да се срещнеш с нови хора.

Не се притеснявайте, не е необходимо да изкарвате навън от гардероба стария си анцуг. Спортът може да бъде също забавен. Цаката е да накарате сърцето си да бие по-бързо, а белите Ви дробове да работят по-усилено поне за 10 минути. Изградете си график и нека събирате 150 минути дейност на седмица. Опитайте се да отделяте по 20 или 30 минути на ден. Струва си.

Тенджери, тигани и съдове от лят чугун LAVA
LAVA България

Топ LAVA съвети как да се поддържате и да се забавлявате едновременно:

Разходка в парка

Разходките са чудесно хоби и прекрасен начин да се отърсите от стреса. Спортът не е непременно самотно занимание. Можете да се разхождате с приятели, така че вместо  да се срещате с компанията за кафе, защо не се виждате за разходка?

Танцувайте

Танците са един наистина много забавен начин да горите калории. Може да бъде клас с приятели, да си танцувате пред телевизора или радиото, когато никой не гледа… Всичко от което се нуждаете е добър звук!

Тенджери, тигани и съдове от лят чугун LAVA
LAVA България

Грабвайте колелото

Колоезденето в близкия парк или в организирана група също е добър начин да изразходите енергията си. В много случаи, дистанциите са кратки, а преживяването е много разтоварващо. Освен това е още един начин да прекарате време със семейството и приятелите.

Понамокрете се малко

Дали ще се плацикате със семейството и приятелите в близкия басейн, или пък ще направите 10 дължини стил кроу и после още 10 бътърфлай няма значение. Плуването е фантастичен начин да сте активни, а сауната или джакузито след това е истинско удоволствие.

Ден за боулинг

Да сте активни не означава непременно да работите усилено в дадена насока. Периодичното посещение на боулинг клуба с приятелите и семейството е страхотен начин за забавление и едновременно правите наистина добри упражнения за цялата Ви муслулатура. Така че си изберете ден и започвайте!

Тенджери, тигани и съдове от лят чугун LAVA
LAVA България

Вдетинете се

Докато гледате телевизия тази вечер се замислете кои са игрите които са Ви забавлявали като дете и им дайте шанс. Какво ще кажете да отскочите до парка и да поиграете на дама с малчуганите? Няма нищо срамно в това. Или пък бърза игра на масата за пинг-понг. Има ли някой за федербал?

Клубни занимания

Ако в тийн годините си сте харесвали клубните занимания, защо не пробвате отново? Ще се изненадате колко много възможности, като се започне от каяци, та стигнете до карате, имате. Месните клубове предлагат нива както за напреднали, така и за начинаещи, така че можете спокойно да се запишете някъде според вашите възможности. Но запомнете, че трябва да включите и други активности в своята дневна рутина.

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.