Things You Should Do On Your First Date

Какво да хапвате на първа среща

Отдавна чакате момента той да Ви покани на среща. Вече цял месец се размотавате напред-назад с компанията и нито веднъж не сте оставали насаме, а очевидно прехвърчат искри. Ето че заветният миг е настъпил – той е направил първата крачка и Ви е поканил на вечеря.

Всички познаваме онова гъделичкащо чувство в стомаха, преминаващо плавно нагоре към гърлото и пренасящо се чак в крайниците, които започват да треперят точно в най-неподходящия момент. Това обикновено затруднява боравенето с приборите и заради това е важно да изберете “лесни” храни.

LAVA България
LAVA България

LAVA направи списък за Вас, какво е подходящо да поръчате на първа среща, така че да се представите в най-добра светлина, с минимални моменти на непохватност от притеснение.

Ще започнем с това което не е добре да поръчвате, като първо място в класацията заема пастата. Хапването на спагети предполага доста умело боравене с вилицата и лъжицата, а точно в момента координацията едва ли е най-добрият Ви приятел. Задължително все нещо стърчи от приборите или се размазва по брадичката. Това до някъде е чаровно, но от друга страна Вас само би Ви смутило допълнително.

На второ място в класацията се нареждат всички онези ястия със силни подправки, чесън, лук и производни. Те имат особена миризма, която се просмуква в кожата през порите и никак не е секси. Да, дъвката със сигурност няма да Ви спаси. Лютите и бобовите храни могат да Ви причинят ужасни болки и подуване в корема и стомаха, така че също спадат към графа “Ужасни избори”. Същото важи и за морските дарове.

LAVA България
LAVA България

Зелените салати са много полезни и вкусни, но залепват по зъбите и подобно на спагетите са малко трудни за “управление” с вилицата. Освен това могат да оцветят зъбите и устната кухина, което никак не е предразполагащо за целувки. Респективно изключваме и червеното вино от менюто.

Супата също е лош избор. Съпровождащите звуци от посръбването, капането и прочее изобщо, ама изобщо не са секси. И говорейки за капане, ястията със сосове почти не пропускат да направят поразия, както по прекрасно гримираното Ви лице, така и по дрехите.

Хамбургери и храни с плънка, пръскаща се навсякъде са почти равностойни на супите и сосовете. Плънката е навсякъде, капе сос от дъното и като цяло, забравете за тях!

LAVA България
LAVA България

Склонни сме до някъде да се отречем и от пицата, въпреки че ако той си поръча, можете да почакате и да видите как ще си я похапне той. Ако я подкара с ръце, чувствайте се спокойни и зарежете ножа и вилицата.

И  за да не си помислите, че ще е най-добре да си стоите гладни, зеленчуците, картофите, месото и ориза са прекрасен избор. Поръчайте си нещо, което се яде лесно с прибори.

Забравете и за мобилния си телефон, фейсбук, социални мрежи и всичко откланящо вниманието Ви от срещата. Това говори за липса на интерес, неуважение и незаинтересованост. Честото поглеждане към часовника, също не говори добре.

LAVA България
LAVA България

Най-важното от всичко обаче е, да се чувствате комфортно и непринудено. Тоест, ако все пак сте избрали дюнер и се омажете до ушите с него, да се забавлявате от това.

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.