LAVA България

Какво е LAVA?

За Lava

LAVA емайлираните чугунени тенджери, тигани и съдове са произведени от завода LAVA в Ескишехир, който има повече от 40 години опит, знания и най-модерната технология за леене и емайлиране в Турция и в региона. Всеки съд се контролира ръчно в продължение на няколко пъти по време на производството за да се гарантира пълно съответствие със стандартите за качество. Съдовете се тестват във високотехнологичните лаборатории на LAVA десетки пъти. Всички емайли, използвани от LAVA са съобразени с приложимите международни стандарти. За разлика от Далечния Изток където се използва скрап и ниско качествено желязо в производството на отливки за тенджери и тигани, LAVA емайл чугунени тенджери, тигани и съдове са изработени от най-високо качествения чугун в света. Те не съдържат никакви вредни добавки.2

Защо съдовете са толкова тежки?

На първо място, една добра чугунена тенджера или тиган трябва да бъде доста тежка, заради дебелата си основа. Тъй като чугуна поглъща топлина в целия си обем, съдовете LAVA са с такъв дизайн и конструкция, че да достигат една и съща температура на готвене във всяка точка.

Защо чугунените тенджери и тигани придават вкус на ястието?

Няма други съдове в които да можете да приготвите ястия с по-добър вкус както с LAVA продуктите. LAVA емайлираните тенджери и тигани са с плътна основа направена от чугун, който е с ниска специфична топлина. LAVA се загряват равномерно и достигат еднаква температура във всяка една точка, което е гаранция за равномерно и вкусно приготвени ястия.

https://shop.lavabg.eu/prestashop/xoreka/191--22x30cm.html

Месо с вкус на скара.

Всички знаем, че месото приготвено на барбекю е много по-вкусно от това, което е направено на обикновен тефлонов тиган. Чугунът е уникален в това отношение. Степента на загряване на тенджерата и тигана са много важни за готвенето. И тъй като при LAVA продуктите топлината се разпределя равномерно във всяка една от точките на съда, купувайки емайлиран чугунен грил тиган LAVA,  ние се сдобиваме с барбекю, дори на котлона вкъщи.

Незалепващо покритие.

Месото приготвено с LAVA емайлирани чугунени съдове никога не залепва. Причините за това са следните:

  1. Високата температура на повърхността на съда уплътнява повърхността на месото. Това запазва вкуса, водата и всички хранителни стойности на храната. (Той образува запечатващ слой за кратък период от време).
  2. На второ място, само една част от месото влиза в контакт с грил тигана. Благодарение на оребрената повърхност се гарантира, че месото лесно ще се отдели от тигана и се образуват хубави запечени ивици по месото.

По-здравословни и по-вкусни ястия.

Съдовете от чугун LAVA могат да бъдат използвани за приготвяне на супи, печени ястия, грил, ориз, десерти, кейкове, аламинути. Подходящи за всякакви видове кухненски нагревателни уреди (с изключение на микровълнови фурни). Тъй като топлината  се разпределя равномерно по цялата повърхност на съда, LAVA са  изключително подходящи за приготвяне на ястия на средна температура, за по продължително време (задушено). Също така, месото и зеленчуците, приготвени в чугунен съд имат вкуса на печени на грил.

Грил тиган LAVA

Без загуба на витамини, минерали и вкуса на храната.

Благодарение на специалния дизайн на капака LAVA, парата отделяна в съда кондензира и отново се връща в ястието, като се смесва повторно с продуктите, което запазва витамините и минералите, и прави вкуса превъзходен. Тенджерите LAVA  запазват не само страхотния вкус и аромат на храната, но и ценните й хранителни съставки, което е изключително полезно при спазването на здравословна диета.

Традиционно готвене.

LAVA емайлираните чугунени тенджери и тигани са ефективни за традиционна кухня с минимална топлинна енергия, както и за готвене при висока температура. Изборът е ваш!

Запазва горещото горещо, а студеното студено.

LAVA емайлирани чугунени тенджери и тигани запазват ефективно топлината. Това дава възможност да се намалят стойностите на температурата при употреба на фурна или котлон. При затворено положение, съдовете запазват топлината за дълъг период от време. И тъй като чугунът запазва своята температура, респективно той може да се използва и за изстудяване на храна. Сложени за кратък период от време във фризера, съдовете ще запазят храната студена, а в горещите летни дни, сладоледът няма опасност да се разтопи, преди да е стигнал до масата.

Лесни за почистване.

LAVA чугунените тенджери и тигани, могат да се мият дори в съдомиялна машина. Благодарение на най-съвременната високотехнологична система за емайлиране, с която разполагат само няколко компании от цял ​​свят, те могат да се почистват практично и лесно.

(Моля, прочетете инструкциите за почистване и грижи).

LAVA осигурява отлична съвместимост между леене и емайлиране.

Благодарение на новите съвременни технологии, дългогодишен опит и знания, емайлираните чугунени тенджери и тигани не се напукват. Чусто технически, съчетаването на чугун и емайл е доста трудно и и проблемно. Причината за това е, че и двата материала са с различни разширителни коефициенти и след изпичане, емайла се напуква. Въпреки това, Enamel емайлираното покритие е постигнато чрез електрофереза. Тази технология, освен от LAVA се използва само от няколко компании в цял свят. Ето защо е много по-трайно, практично и технически на много по-високо ниво, отколкото на емайл структурата на своите съперници. Тя е лесна за почистване и може да се мие в съдомиялна машина, без да срещнете проблеми при експлоатацията.

Елегантен дизайн, голямо разнообразие и цветове.

Елегантния дизайн и богатото цветово разнообразие на емайл покритието предоставят допълнително възможности за използване в кухнята или трапезарията, като предлагат отлично качество на повърхността.

Подходящ за употреба във всички видове печки и фурни.

Продуктите LAVA са подходящи за всички видове котлони (газови, електрически, керамични, индукционни) и фурни (електрически, индукционни, газови, с въглища, с дърва).

Не бива да се използва в микровълнова фурна!

Ергономични дръжки.

Дръжките от чугун и неръждаема стомана имат естетичен вид. Те са ергономично проектирани за лесно хващане и боравене. Подходящи за употреба във всички готварски печки и фурни (с изключение на микровълнова фурна). Бъдете внимателни! Те се загряват по16 CM YUVARLAK KULPLU TAVA(MALZEMESİZ) 4148 време на готвене. Трябва да се използва суха дебела кърпа или ръкавица.

Екологични.

Чугун е 100% рециклируем и екологично чист материал. Той е енергоспестяващ тъй като запазва топлинната енергия за дълъг период от време.

От поколение на поколение.

LAVA чугунени тенджери и тигани са изключително здрави и издържливи. С правилно използване и грижа, можете да използвате през целия си живот и дори да ги оставите на децата и внуците си като приятен спомен.

Качество и сертификати.

LAVA съдовете притежават:
* RoHS, REACH сертификат – не съдържат канцерогенни елементи  като кадмий, олово и кобалт
* Съответствие LFGB – German Standards
* Съответствие FDA –American Standards
* Съответствие 84/500/EEC – Europian Standards
* Успешно преминати тестове с оцетна киселина, вряща оцетна киселина, налягане от водни пари, кипяща вода и миещи детергенти за ХоРеКа
* Успешно преминати тестове с оцетна киселина, вряща оцетна киселина, налягане от водни пари, кипяща вода и миещи детергенти за съдове с цветен емайл.
* Сертификат от измервания за резистивност
* CE : Декларация за съответствие
* ISO9001