beautymorning

Как да започнем новия ден

Всъщност, това как ще протече денят ни зависи от сутринта. Респективно, това означава, че усмивката сутрин е най-важното нещо, за да може и по-нататъчните часове да протекат усмихнато и положително. Всъщност, от какво се събуждаме сутрин е много важно. Дали от досадната аларма, детски плач или пък слънчевите лъчи, това всъщност оказва огромно влияние върху остатъка от деня ни.

water71-634
LAVA България

В книгата “Лекуване със скоростта на звука”, Дон Кембъл и Алекс Домейн пишат, че звукът, който ни събужда сутрин се отразява на протичането на целия ни ден. Променяйки начинът по който отваряме очите си можем да променим целия си живот. Според проучванията, тези които спят леко е добре да се събуждат с природни звуци или класическа музика, а трудносъбуждащите се с джаз или боса нова. Като цяло всичко което не Ви напряга е подходящо, стига да не е “ала руски будилник, дрънчащ в чугунена тенджера”.

След като вече сте отворили очи, мислете позитивно. Измислете си положително заредени мантри и ги повтаряйте всяка сутрин. Каквото поискате, Вселената ще Ви го даде. Ако желаете щастие и вярвате, че ще бъдете щастливи, това и ще се случи. Ако мислите, че денят Ви ще е скапан, той ще е именно такъв. За това стартирайте с мислите, че днес ще е един прекрасен ден, но само ако Вие си го направите такъв. Нов ден, ново начало, нов живот. И това зависи само и единствено от нас самите. Всичко започва от днес. Така че днес се събудете, усмихнете се, изпийте една голяма чаша хубаво кафе и започнете деня си.

624-400-meditaciia-zhena-pochivka
LAVA България

Опитайте Капалабахти. Това е чудесен начин да освежим белите си дробове от застоялото в тях ЧИ и да събудим цялото си тяло. За тези които не знаят какво е това “извънземно”, това е вид йогийско дишане, което се изпълнява по следния начин:

Седнете на ръба на леглото или пода със скръстени крака, отпуснете погледа си и започнете силно да издувате долната част на корема, след като енергично издишайте, позволявайки вдишването само да последва. Чува се звук подобен на кихавица. За начинаещите е препоръчително да правят това от 30 до 50 пъти и постепенно да увеличават бройката, докато достигнат до 100. Трябва да сме в позиция с абсолютно изправен гръбнак. Дишането трябва да се случва от контракцията на долната част на корема.

0909990001403533692_0
LAVA България

Вместо да си направите кафе, защо не изпиете първо една чаша топла вода с лимон? И докато си изстискваме лимона, нека мислите ни са насочени към положителното. Мислете си, че ако все още не сте се отказали, то значи сте победили. Много е важно, когато се събуждате да се мотивирате, че точно днес ще бъде хубав и успешен ден.

Протягайте се. Докато спим, тялото ни се възстановява само. Понякога този процес включва удължаване, което означава, че гръбначният ни стълб се декомпресира. Тоест, сутринта можем да сме с 1-2см. по-високи отколкото вечер. Най-вече обаче мускулите ни се стягат, а това води до схващане на кръста. Едно протягане може да промени това. А още по-подходяща е позата кобра, при която задния мост има енергизиращ ефект. За напредналите, могат да опитат и куче с вдигната глава. Това ще отвори рамената и ключиците, ще ни освободи от всеки дискомфорт във врата и кръста със сигурност няма да ни боли повече. Междувременно мислете, че днес ще направите точно това, което искате да направите. Бъдете благодарен за днешния ден. Само ако си представите колко много нещастни случаи стават всяка една минута, то със сигурност ще разберете, че се събуждате благословен. Бъдете положителни и позитивни, за да Ви се случват красиви неща.

Кафе?

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.