как да си направим купи от шоколад

Как да си направим сами шоколадови купички

Чудили ли сте се как сладкарите правят тези свои шоколадови шедьоври? Стоим си, гледаме си шоколадовата скулптура и ни е страх да отхапем, защото ще се развали магията. А искали ли сте да си направите такива у дома? Днес ще Ви покажем как да си направите сами шоколадови купички.

Необходими продукти за шоколадови купички:

  • 400гр. шоколад
  • една малка тенджера
  • балони
  • голяма тава
  • хартия за печене

Начин за приготвяне на шоколадови купички:

шоколадови купички
LAVA България

 

Надуваме балоните с големината която искаме да бъдат купичките и ги връзваме добре за да не издишат. След като сме готови с тях си поемаме въздух (в случай че нямаме помпа) и се заемаме с шоколада. Разтопяваме на слаб огън, като бъркаме непрекъснато за да не загори. След като е напълно втечнен го махаме от котлона, взимаме си по-голяма тава, предварително застлана с хартията за печене и се връщаме към балоните.

шоколадови купички
LAVA България

Това което трябва да направим всъщност е много просто. Разливаме малко шоколад върху хартията за печене. Това ще ни бъде поставката на купичката. След това потапяме самия балон в шоколада и го поставяме изправен върху шоколадовата подложка. Процедурата се повтаря според това колко купички искаме да си направим. След като сме готови, оставяме балоните в хладилника за около час, за да може шоколадът да се втрърди напълно.

 

купички от шоколад
LAVA България

 

Когато се уверим, че сладките изделия са се стегнали добре, внимателно спускаме балоните и прецизно отлепяме от шоколадовите стени. Воала! Имаме си купички от шоколад.

 

купички от шоколад
LAVA България

Изведнъж идеята за домашно приготвен сладолед или сорбе стана още по-привлекателна, нали?

сладолед в шоколадова купа
LAVA България

Да Ви е сладко!

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.