vegetables for weight loss

Кога да обядваме, за да отслабваме по-бързо

Много често, когато стартираме дадена диета, ние се стараем да ядем възможно най-малко през деня. Броим калориите, пропускаме закуската, на обяд клъвваме по нещичко, защото от работа нямаме време да се усмихнем, дори, и то чак в 16:00. После се прибираме вкъщи превити на две от глад и тарашим хладилника, все едно това ще ни е последното ядене в живота. И само дето сме стояли гладни цял ден, защото не стига че сме си набавили нужните за през деня калории чак вечерта, когато не можем да ги изразходим, а на всичко отгоре сме си похапнали и още веднъж по толкова от лакомия. Лягаме си с подути кореми и охкания от рода на “Ох! Преядох!” и от следващия ден пак сме на диета. И то каква! Съвсем същата.

LAVA България
LAVA България

Време е да кажем стига на ужасния навик да не ядем през деня, а да се натъпчем до пръсване вечер. Истината е, че трябва задължително сутринта  да закусим добре, да обядваме в точно определен час нещо лекичко и сами ще забележите как вечерта  изобщо няма да сте лакоми, а тъкмо обратното. Ще бъдете в настроение за салати, ще се чувствате комфортно в кожата си и няма да Ви тежи.

LAVA България
LAVA България

Чумата на 21в. е затлъстяването. Това, че целият свят се бори срещу наднормените килограми на населението, изобщо не е новина. Забързаното ежедневие, липсата на обедна почивка по време на работния процес предразполага към консумация на бърза и нездравословна храна и съответно към наднормено тегло. Сериозния проблем с килограмите е, че това причинява заболявания като диабет, сърдечно-съдови, костни и други. Именно заради това се правят изследвания, за да се изработят стратегии за отслабване по здравословен и ненатоварващ начин. Една от тях е точно времето по което обядваме.

LAVA България
LAVA България

Учените от Харвардския университет са открили, че ако обядваме след 3 следобед отслабваме много по-малко, отколкото ако го правим преди този час. Изследването бива проведено между 420 човека, като в продължение на 20 седмици биват наблюдавани, докато се хранят според средиземноморската диета (най-здравословният режим на хранене). Половината обядвали преди 15:00ч, а останалите след. Всички които обядвали късно, отслабнали с по-малко килограми.

LAVA България
LAVA България

Това изследване е важно, защото показва, че с малки промени с навиците си, е възможно да подобрите резултатите от диетата си за отслабване, особено ако са балансирани и здравословни.

Планирането на диетата включва различни аспекти – първо да изберете подходящия режим, да изберете правилните храни, да се установи хранителен режим. Да не забравяме, че трябва редовно да сте физически активни.

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.