LAVA България

Кога трябва да се теглим на кантара?

На Земята съществуват три типа хора. Такива които се теглят всеки ден, такива които се страхуват да се качат на кантара и такива, които измерват своите килограми в сряда!

Когато най-накрая дойде следващия понеделник, онзи следващ понеделник, в който най-после сме започнали заветната диета, поради незнайни причини се катерим върху кантара  след всяка троха положена в устата. В крайна сметка, докато Великия понеделник свърши, ние сме тотално обезкуражени, защото не сме свалили и грам, тръшваме се на дивана и се натъпкваме едно хубаво с чипс и пържени картофки пред телевизора, давейки мъката си в полинаситени и транс мазнини. СТОП!

теглим
LAVA България

Всъщност, да стартираме диетата си в понеделник е правилно, но определено трябва да ограничим достъпа си до кантара през времето на диетата. Според учените в университета в Темпере, най-подходящото време за теглене е сряда и то само по веднъж. На гладно и след като сме ходили до тоалетна.

Всъщност, стойностите на теглото на човешкото тяло са много колеблива константа. Според финландските учени, тегленето в сряда помага най-много за отслабването, защото тогава теглото е най-стабилно, съответно стойностите са най-верни. Естествено, влиянието върху килограмите ни е изцяло психическо, тъй като тогава виждаме резултата от усилията си и се нахъсваме да продължим в начинанието.

теглим
LAVA България

Най-често хората се теглим понеделник, обаче това е грешно. Защо ли? Защото обикновено след уикенда сме най-тежки. След това натрупването, обаче се стапя. Зависи каква ни е програмата за почивните дни, ние си стоим вкъщи или пък се отдаваме на алкохолни забавления с приятели. При всички е различно, обаче едно е сигурно – натрупаното през почивните дни до сряда изчезва. Ето защо, именно това е правилният ден за теглене.

 

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.