Лесни и ненатоварващи съвети за повече физическа активност

Лесни и ненатоварващи съвети за повече физическа активност

Спортът заема главна позиция в уравнението със свалянето на килограми. Трябва да помним, че за да отслабнем е необходимо да изгаряме повече калории отколкото приемаме. А няма по-добър начин да го постигнем от редовните спортни занимания и фитнес. Следващите съвети ще Ви помогнат да си изградите един физически по-активен начин на живот.revita22

  1. Отделяйте по 30 минути на ден за аеробни спортове от пет до седем дни седмично. Те могат да бъдат ходене пеша до работа, бягане или пък каране на колело. Аеробен спорт е този, който предизвиква учестено дишане и ускоряване на пулса.
  2. Използвай малки хитринки за отслабване. Ако например отивате пеша на работа, заобиколете още един блок за да изгорите 10 калории допълнително, избягвайте асансьора – стълбите са Ваши приятели и паркирайте една идея по-далеч от необходимото за да повървите още малко.
  3. Можете да комбинирате фитнес с аеробни занимания. Силовите тренировки увеличават мускулната маса. Тъй като в мускулната тъкан се изразходват повече калории, отколкото в мастната тъкан, метаболизмът се засилва и си остава висок, независимо дали си активен _580_1000_90_2017315069639790150.jpgили почиваш. Това е изключително предимство, когато се касае за отслабване или поддържане на теглото. Не бива обаче аеробните занимания да се заместват със силови тренировки в повече от три дни в седмицата.
  4. Чистете. Да яхнеш метлата и да полетиш като Баба Яка с прахосмукачката из апартамента, всъщност освен досадно си е и чист фитнес. Така че поддържайки дома си изряден, освен че винаги сме готови за гости, поддържаме и телата си в отлична форма.
  5. Поставете си цели по време на спортните занимания и си правете подаръци, след постигането им. Примерно, ако всеки ден в продължение на месец качваш стълбите до седмия етаж, си си заслужила напълно онази рокля по която въздишаш.
  6. Гответе в чугун. Освен, че е изключително здравословен, той е и тежък. С други думи, готвиш да си хапнеш и междувременно тренираш. Препоръчваме Ви тези на LAVA. Не, не защото са най-тежки, а защото са най-качествени, а и на достъпни цени.

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.