eggs in jar

Мариновани яйца

Зимният сезон бавно, но сигурно приближава, а времето за зимнина отдавна настъпи. Именно заради това, LAVA днес избра една малко нетрадиционна рецепта за зимния запас, а именно мариновани яйца. Този вид туршия е особено здравословен източник на протеини с ниско съдържание на мазнини и калории.

 

Продукти за мариновани яйца:

мариновани яйца
LAVA България
  • 10 бр. яйца
  • 1/3 ч.ч вода
  • 1 ч. ч. бял оцет
  • 3 ч. л. сол
  • 1 ч. л/ черен пипер на зърна
  • 1 глава сладък лук

 

Рецепта за мариновани яйца:

Необходимо е на първо място да сварим яйцата. Те трябва да бъдат с абсолютно здрави черупки, като за предпочитане е след тяхното сваряване да престоят около ден, за да не са абсолютно пресни (в случай, че използваме такива от кокошките на село). Слагаме ги в тенджера, покриваме ги напълно със студена вода и се оставят да заврят. Огънят се намалява и се оставят на къкрят за 15 минути. Охлаждат се веднага със студена вода, обелват се и яйцата се поставят в буркан, катo nе се натъпкват, а се оставя място за марината. Най-отгоре се слага нарязания предварително на кръгчета лук.

Самата марината се приготвя от горепосочените съставки, които предварително се смесват в купа и доливаме във всеки буркан от нея, докато се напълни догоре. Бурканът се затваря плътно и се слага в хладилник за поне 12ч.

LAVA България
LAVA България

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.