001372a9ae0511807a0215

1,4 млн. долара – Най-вкусния и скъп сладолед на света

Кой е любимият Ви сладолед? Хайде, не вярваме да си нямате такъв, дори хората не обичащи сладко в горещите дни прибягват до сладоледа или до вкусното домашно сорбе. След обилно хапване на вечеря, не съществува по-добър десерт от вкусния сладолед. Но колко точно сте способни да платите за една купичка?

Най-скъпите сладоледени десерти на света комбинират уникални аромати и вкусове с разкош. За да оправдаят цената на скъпите десерти, създателите им се стремят да осигурят незабравимо преживяване на клиентите си. Майсторите използват цяла феерия от екзотични и скъпи подправки като иранския шафран. Десертите се сервират в златни подноси, а много от тях вървят заедно и със страхотни и единствени по рода си сувенири като златни гривни и бокали. Ето и кои са десетте най-скъпи сладоледени изкушения в света:

най-скъпия сладолед на света
LAVA България

1. Ягодов Арнауд. Въпросният десет струва 1,4 млн. долара и се сервира в специална кристална купа на стойност от 25 000 долара. Сервира се в едно от най-скъпите заведения за хранене в Ню Орлиънс – Арнауд. Съдържанието му е от ванилов сладолед, ягоди, вино, подправки, мента и порто. На върха на сладоледа има пръстен с 4,7 каратов розов диамант.

най-скъпия сладолед на света
LAVA България

2. Безумна мелба. Вероятно името й е вдъхновено от безумно високата й цена, тъй като не всеки може да си позволи 60 000 долара за няколко топки. Предлага се от компания Three Twins Ice Cream и всъщност представлява пътуване със сладолед. В цената влиза самолетен билет до Танзания, отсяда се в хотел 5 звезди, а гид ни води към връх Килиманджаро. Сладоледът се приготвя лично от основателя на компанията, като се използва лед от самия връх. В цената влиза и тениска – сувенир.

най-скъпия сладолед на света
LAVA България

3. Замразено шоколадово хаути. Сервира се в Серендипити – най-добрата верига за сладолед в Ню Йорк и струва скромните 25 хил. долара. Сладоледът е направен от 24 вида какао, като 14 от тях се определят като най-скъпите в света. Шоколадовата мелба е гарнирана с 23 каратово злато, покрито със златни декорации, които се ядат. Сервира се със златна лъжичка, инкрустирана с диаманти. Поръчалите си от сладоледа, получават подарък златна гривна.

най-скъпия сладолед на света
LAVA България

4. Сладоледена мелба – Тримата близнака. Този десерт струва 3333,33 долара. Това е известният американски десерт банана сплит, но в доста по-луксозен вариант. Банана сплит е разрязан на две банан, но с няколко топки сладолед по средата и залят със сироп. Сиропът тук е от скъпи десертни вина, а заедно с него върви изпълнение на цигулар, който свири до клиентите, докато си похапват.

най-скъпия сладолед на света
LAVA България

5. Златен разкош – 1000 долара. Сервира се отново в Серендипити. Това е ванилов сладолед, покрит със златно листо. Предлага се заедно с десертен хайвер, плодове и марципан, като за направата му се използват редките и скъпи видове сладолед Амадей Порцелана и венецуелско Чуао. Лъжичката отново е златна и се предлага след предварителна, поне от 48 часа поръчка.

най-скъпия сладолед на света
LAVA България

6. Виктория – 1000 долара. Мелбата се предлага в ресторант Павилион в хотел Лангхам – Чикаго. Поръсена със златен прах и връх от шоколадова корона, изкушението се сервира с бутилка шампанско “Дом Периньон” 2003г. Десертът се сервира в кристална чаша, която си остава за спомен на клиентите.

най-скъпия сладолед на света
LAVA България

7. Маубусин мега мелба, отново 1000 долара. Домашният сладолед е с вкус на ванилия и е гарниран със сорбе, направено от шампанското “Дом Периньон”. В съдържанието му влизат шоколадови трюфели и меки бисквитки. Сервира се с подарък пръстен от черно и бяло злато и стомана.

най-скъпия сладолед на света
LAVA България

8. Черния диаманд – 817 долара. Предлага се в Скупи кафе – Дубай. Подходящата комбинация от съставки и вкусове била търсена в продължение на пет седмици. В него има черни трюфели и шафран и е покрит със златно листо. Сервира се в чаша “Версаче”, която остава заедно с лъжичката за клиентите.

най-скъпия сладолед на света
LAVA България

9. Капанари сладолед – 190 долара. Чикагската компания предлага доста сладоледени десерти. От се приготвя от главния готвач обаче, цената му може да достигне и до 190 долара.

най-скъпия сладолед на света
LAVA България

10. Сладолед с трюфели – 95 долара. Сервира се в бар Маса в Лас Вегас. Произведение е на главния готвач Маса Такаяма и се сервира в стъклена часа. Съдържа сладолед от бели трюфели, покрит със златно листо и се сервира в стъклена чаша.

 

Изолзвани източници:

financesonline.com

english.alarabiya.net

www.telegraph.co.uk

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.