храна

Ето коя е най-скъпата храна на света – LAVA България

Всички си мечтаем да бъдем влюбени до побъркване, обичани до пълна лудост, тотални късметлии и неприлично богати. Докато първите изредени зависят не чак толкова от нас, то последното зависи предимно от нас. Нека оставим възвишените глупости и си го кажем – няма човек на планетата, който не иска да бъде финансово независим. А за да бъдеш такъв, да достигнеш финансовата свобода е необходимо да бъдеш богат. Това е. И ако случайно забогатеете и се чудите вече къде да си изхарчите парите, най-добрият начин да го направите е в храна. Ето и кои са най-скъпите храни в света:

хайвер
LAVA България

Хайвер

Най-скъпият хайвер в света е ирански и е изключително рядък. Продава се в двадесет и четири каратова златна обвивка, а само една малка хапчица от него струва хиляда двеста и петдесет долара. За килограм си подгответе двадесет и пет хиляди. Нямате? Тогава се задоволете с нашенската вкусна тарама с препечени филийки.

Zillion Dollar Lobster Frittata

Този омлет се предлага в хотел Le Parker Meridien. Той представлява бъркани яйца с омар и хайвер, а цената му е 1000 долара. За да се почувствате като истински богаташи, просто си разбъркайте яйцата с обикновени печурки, пък ако сте умрели за морски дарове, прибавете и щипки от пагур. В интерес на истината, омар сме яли и със сигурност пагурските, черноморски щипки са много по-вкусни!

храна
LAVA България

Gordon Ramsey’s Maze Restaurant Pizza

Фенове ли сте на пицата? И ние. Върли. И все пак 178 долара за някаква си английска пица, представляваща тънък пласт тесто, подобен на коричка, намазана с лучено пюре, паста от трюфели, сирене фонтина, моцарела, манчета и гъби и салата с два-три бели трюфела не ми се дават. Освен това, нашенската гъба булка е далеч по-вкусна от прочутия италиански бял трюфел.

храна
LAVA България

The Douche Burger

Бъргъра винаги съм го приемала като нещо ужасно нездравословно, подходящо за ядене тогава и само тогава, когато случаят е краен. Разбирайте, че не сте виждали храна от три дни и единственото нещо край вас е бургерджийницата, като знаете, че поне още ден, нормална храна няма да видите. Говорим си за бъргър струващ максимум 3 долара. От такъв за 666 долара, какъвто предлагат в камион, каквото и говеждо, гъши дроб, омари, трюфели и други глупости там, пак няма да си оправдаят цената. С други думи, без друго съм изкарала три дни и съм каталясала от глад, ще изтърпя  още един ден. Човешкият организъм издържа на глад до 30 дни!

Кафе

Добре, де. Кафе всички обичаме. Пък дори и да не харесваме кафе, обичаме кофи паузите с приятели по кафенетата или пък тези с колегите през обедната почивка. Е, да, ама кафе, произведено от слонски изпражнения е звучи готино. Поне на нас не ни звучи. А когато разбрахме, че цената му е 500 долара за чашка, съвсем не го харесахме.

храна
LAVA България

Frrrozen Haute Chocolate

Това е най-скъпият десерт на света и се приготвя в Серендипити от главния готвач Стивън Брус. Той съдържа 28 различни вида какао и е украсен с 5 грама ядливо двадесет и три каратово злато. Сервира се в осемнадесет каратов златен съд, инкрустиран с диаманти и златна лъжичка с черни, бели и шоколадово кафяви диаманти. Ако ви се яде сладолед, а имате за харчалък наведнъж 25 000 долара – това е вашата храна!

храна
LAVA България

The Golden Phoenix Cupcake

Това е най-скъпото кексче на света и се предлага в дубайски магазин на къпкейкс, като цената му е хиляда долара. Да ви е сладко!

храна
LAVA България

Сватбена торта

Най-скъпата сватбена торта на света възлиза на стойност от 50 милиона долара. Какво толкова са й сложили ли? Ами първо е висока около метър и половина, като етажите й са общо шест. Тя е украсена с над две хиляди диаманта. Да, за нас също си е чисто разхищение. Ами ако някой глътне камък, задави се и умре? А и все пак, това е само храна.

Да ви е сладко!

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.