more

Неусетни летни промени

Слънцето напича страните ни. Жадно гледаме през прозореца на офиса и мечтаем за плажа. Пътуваме с колата след работа към вкъщи, залезът е пред нас, парещите лъчи пощипват приятно зачервеното лице от работнически тен и си мечтаем, че летим към някое екзотично местенце на брега – раят на студените коктейли с чадърчета, мадами с шоколадов тен и секси сърф учители. Лято. Някак предразполагащо към мечти, промени и… Отпуска! Но като за начало да се придържаме към промените.

Специалисти в областта на диетите, фитнеса, стреса, зрението и здравето на устата и зъбите бяха помолени да препоръчат само една лесна промяна за през лятото за подобряване на личното здраве на всеки. LAVA ще Ви сподели какви са отговорите.

LAVA България
LAVA България

Наспивайте се!

Лято, лято, безсънно лято. В повечето случаи и удавено в алкохол. Но пък ако устоите  на изкушението, не пиете  алкохол до късно и си създадете режим за лягане и ставане по приблизително едно и също време, ефектът ще се усети много бързо. Следобедния сън не е окей, освен ако не е редовен, по едно и също време и за един и същ период от време.

Движете се!

Изберете си нещо за правене навън. Ние от екипа на LAVA си падаме по разходките сред природата, каране на колело, ролери  или плуване. Други идеи за дейности навън са екскурциите, културния туризъм, дори раздвижване с децата. Целта е да се отървете от чувството за тясно помещение, което предизвикват тренировките във фитнеса или пък офиса, примерно. Ако споделите изживяването със семейството или приятели, това ще донесе допълнителен бонус и по-сплотени отношения.

Сведете алкохола до минимум!

LAVA България
LAVA България

Лятото е чудесно време да пропуснете твърдия алкохол и да го заместите с леки, разхлаждащи алкохолни напитки. Охладеното вино, студената бира и плодовите, прясно изцедени сокове са достатъчно разхлаждащи, а същевременно и леки. В умерени количества – една-две чаши дневно, алкохолните напитки доказано намаляват риска от сърдечни заболявания.

Започнете да си почиствате зъбите с конец.

Ние от LAVA сме сигурни, че знаете колко е полезно да го правите. И сега е чудесен момент да започнете. Изследване показва, че 85% от хората, които всекидневно си почистват зъбите с конец, определят здравето си като по-добро

Включете в менюто си горските плодове.
Ако трябва да направите само едно, единствено нещо за диетата си това лято, то изяждайте по една купичка смесени дребни плодове. Дали са боровинки, къпини или ягоди – хапвайте ги всеки ден. Те ще ви помогнат да си набавите достатъчно атиоксиданти, които предпазват от вреда на тъканите и понижават много рисковете от заболявания, свързани с напредване на възрастта. Къпините и боровинките са особено богати на антиоксиданти. Освен това, дребните плодове са най-богати на фибри, които по-бързо засищат с по-малко калории. Те помагат за поддържане на холестерола на по-ниски нива.
Понижете стреса. Прекарвайте повече време в градината.
LAVA България
LAVA България
Градинарството е страхотен начин за понижаване на стреса. Дори няколко саксии у дома биха свършили работа. Още от самото докосване на почвата с ръце действа успокояващо. А когато човек има усещането, че животът се движи прекалено бързо, умственото спокойствие помага за намаляване на физическия и психически стрес.
Пазете очите си.
За да запазите здравето си отлично и на работа и през свободното си време, винаги носете предпазни очила. Когато сте навън, изберете слънчеви очила, които блокират поне 99% процента от ултравиолетовите А и В лъчи. Добре е да се консултирате със специалист точно какви очила да си изберете.
LAVA България
LAVA България
И накрая – ОТПУСКА!
През лятото обикновено графикът е по свободен. Освен ако не работите на морето, разбира се. Тогава там е различно. Но като цяло, лятото предоставя чудесни възможности за намаляване на напрежението. Наблюденията показват, че отпуската помага за намаляване на кръвното, сърдечния ритъм и хормоните на стреса, които са причини за напълняване и повишен риск от сърдечни заболявания.
LAVA Ви пожелава прекрасно лято и щастлива отпуска!

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.