хранителни навици в офиса

Офис диета

Въпросите които причиняват сътресения в иначе розовия ни свят са общо три.
  • Скъпи, нали ме обичаш?
  • Скъпи, аз дебела ли съм?
  • Какво да ям в обедната почивка на работа?
Ако любимият ни мъж не отговори правилно на някой от първите два, скоропостижно може да си докара мигрена, причинена от тъп, но пък тежък (чугунен) предмет (тенджера/тиган) върху главата. Боя се, че третия  докарва мигрена на нас. И тук LAVA идва на помощ.
LAVA чугунени тенджери, тигани и съдове
LAVA България
Най-обикновените неща от ежедневието винаги са най-сложни. Храненето на работното място е точно един такъв тежък за разрешаване казус. Особено ако сме на диета. Може и да има хора, за които храненето си е ритуал и независимо колко работа имат, те пак успяват да отделят достатъчно време за да се насладят на качествена и здравословна храна. От този вид супер човеци обаче, от LAVA се боим, че познаваме само себе си и на всичко отгоре не всеки път ни се получава. Например онзи ден такива обедни палачинки си спретнахме… Но това друг път. Докато се заравяме в пакетчета със солети, вафли, кроасани, банички и чипсове, не усещаме как се превръщаме в прикрити камикадзета. Изобщо не е нужно да се опаковаш целия с барут за да се самоубиеш. Достатъчно е да си сринеш здравето с лоши хранителни навици. И ВОАЛА! Барутът избухва, поглеждаме се в огледалото и хукваме към кухнята за вода, плюейки си в пазвата. Изкарали сме си акъла от собствения си външен вид. Само че се изморяваме бързо, защото килцата си тежат. А и здравето и то не е наред…

Звучи ли Ви познато? Да, на нас също не ни се е случвало и искрено се надяваме, никога да не се превръща в нашата реалност. За да не бъде и вашата, LAVA Ви съветва да промените офис хранителните си нав

LAVA чугунени тенджери, тигани и съдове
LAVA България

ици:

  • Закусвайте! Ако нямате време да го направите вкъщи, бурканче кисело мляко и шепа орехи няма да Ви тежат чак толкова в чантата за да си похапнете на бюрото.
  • Създайте си навик да ядете плодове, не бисквити или шоколад. Това значително ще подобри храненето и здравето Ви. Пък и тъй като по този начин се поддържате сити, едва ли ще Ви  се дояде нещо вредно.
  • След второто кафе, минете на чай с мед. Въпреки положителните качества на черната, тонизираща напитка, предозирането му не дава красив краен ефект.
  • Пийте вода! Дехидратацията не води до нищо добро. Тя натоварва метаболизма и нарушава обмяната на веществата. За да активизирате мозъчната дейност и да подсилите нервната система, хапвайте риба поне 3 пъти седмично. Носете си на работа пълнозърнест хляб, риба тон или сьомга и салата. Четка, паста и конец за зъби също, тъй като колегите няма да са щастливи от дъха ви след обяда.
  • Планирайте излизане от офиса през обедната почивка. Разходете се да подишате въздух, намерете време за обяд или просто се разходете до плод и зеленчука.
  • Бъдете неумолими! Обикновено лошите навици на колегите лесно се прехвърлят и върху вас. Изградете си свой хранителен режим и надживейте разбирането, че във всяко зло трябва да сте с колектива. Специално при здравето това правило не важи!

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.