IMG 9013

Пиле Saltimbocca – нисковъглехидратно, кето, безглутеново

Пиле Saltimbocca – пилешко филе с прошуто и моцарела, с лимоново чеснов сос. Пресъздадох рецептата на любимият ни италиански ресторант. Това е едно от любимите ни предложения в менюто за вечеря, когато със съпруга ми сме навън. Сега мога да споделя рецептата с вас. Сосът на пилето Салтимбока е божествен. За мен обикновено го поръчвам със сотиран спанак, вместо сервиран върху паста, както е в менюто.

IMG 8965Обичам моят меден тиган Mauviel. Още при първото му използване, той се справи толкова добре, колкото се очакваше. Тиганът загря бързо и равномерно. Имах възможноста да получа перфектната коричка на моето пиле Салтимбока. Сега мечтая за всички други ястия, които мога дa направя в новия ми тиган Mauviel. Устойчив е на топлината във фурната, така че фритата и тарт “Татен” са също в менюто. Както и голямата палачинка Dutch Baby. Съпругът ми няма търпение да го пробва със стек. Той запечатва месото в тигана, после веднага го слага във фурната, за да гo приготви medium rare. Понякога добавя към стека чесново масло, миг преди да го извади от фурната. Когато нямам време и бързам да сготвя вечеря за 4 гладни деца, скоростта е необходимост. Аз наистина оценявам колко бързо се загрява този тиган. Значително скъсява времето, необходимо за готовност на храната.

 

mauviel 1

Искате ли да научите още малко за този тиган?

Ето информация от сайта на Mauviel. Медните съдове Mauviel 1830 от колекция M’héritage са с двуслойна структура на изработка от мед и неръждаема стомана – 90% мед и 10% неръждаема стомана клас 18/10.
Експлоатационни качества: Медните съдове от колекция M’héritage се нагряват по-равномерно и много по-бързо в сравнение със съдове от други метали и предлагат отличен контрол при готвене.
Изключителна стабилност: Серията медни съдове от колекция M’héritage са с дебелина от 1,5 мм – 2,5 мм.
Антиреагиращо покритие: вътрешността на съдовете от неръждаема стомана 18/10 запазва вкуса и хранителните качества на продуктите и е лесна за почистване – без повторно калайдисване.
Произведено ръчно, във Франция.

mauviel heritage layers 700x700

От както прекарвам голям част от деня си в кухнята, започнах да ценя висококачествените кухненски продукти. Наистина има разлика. Заслужава си да спестите и да притежавате съд от отлична марка, като Mauviel. Вместо да купувате нещо с по-ниско качество.

Продукти за Пиле Saltimbocca:

4 големи пилешки гърди, разрязани на половина по широчина

114 гр прошуто (8 слайса)

2 с. л. зехтин

1 чаена чаша пилешки бульон

8 скилидки чесън, тънко нарязани

3 с.л. лимонов сок

1/4 ч.л. сол

300гр. моцарела, тънко нарязана

Начин на приготвяне:
1. Включете фурната на 220 градуса.
IMG 8987
2. Загрейте тигана на средна температура. Обвийте всяко пилешко филе с прошуто.
3. Запържете до златисто парчетата пилешко с прошуто.
IMG 8988
4. Прехвърлете ги в тавичка. Върху тях наредете парчета моцарела. Запечете ги във фурната за около 30 минути или докато сърцевината достигне 160 градуса.
IMG 8993

5. Междувременно деглазирайте тигана с пилешки бульон. Просто добавете в него накълцан чесън, залейте с бульон и леко вдигнете температурата. Остържете всичко, което евентуално е залепнало по дъното на тигана. Това ще придаде богат вкус на соса. Добавете малко лимон и ако желаете някакъв сгъстяващ агент (примерно хуск или конопен протеин). Разбъркайте добре и оставете докато сосът леко се сгъсти. Добавете сол на вкус.
IMG 8995
IMG 8996
6. Поднесете пилешките филета, поляти с ароматният сос и поръсени със ситно накълцан магданоз.

Източник: joyfilledeats.com

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.