zaek 3 Copy

Пълнен заек – Играта на LAVA

Здравейте приятели,

Днес Боян Георгиев ни е подготвил пълнен заек. За направата на ястието, от нашия каталог то препоръчва чугинена тава с отляти дръжки 26 х 40 см.

-26-x-40c
За да разгледате продукта в нашия каталог, моля кликнете на снимката

Продукти:

  • 1 заек с комплект от дреболии
  • 1 тарелка гъби
  • масло
  • 1кг. пресни картофи
  • червен пипер
  • сол
  • сос за барбекю

Рецепта:

Боян споделя, че рецептата позволява много импровизации и въображение. Лично той я  приготвял в полеви условия, както можете да видите от снимката по-долу. За сметка на това пък, заекът изглежда невероятно апетитно! А и няма нищо по-вкусно от приготвената на жар храна.

zaek (4) - Copy
LAVA България

Заекът трябва да се измие много добре, както отвън, така и отвътре, заедно с дреболиите, тъй като те обикновено пускат доста кръв. Гъбите се почистват и нарязват на дребно, след което се разбъркват с нарязаните дреболии и с подправките. Заекът се пълни с така приготвената плънка, подпъхват се парчета масло и се зашива с дебел конец. В нашия случай, Боян го е направил с тел, но споделя, че не му е било много лесно. Отвън се намазва със сос барбекю или с друг любим Ваш сос. Измитие картофи се нарязват на едро и се нареждат в тавата около заека. Поръсват се със сол и червен пипер, разбъркват се за да попаднат подправките навсякъде и отгоре отново се нареждат парчета масло. Завива се в алуминиево фолио и се слага да се пече. В случая закът е печен на жар, но ако го правите на фурна, към края на печенето, можете да махнете фолиото, за да се получи лек загар.

zaek (2) - Copy
LAVA България

Пожелаваме успех на Боян! Ако харесвате рецептата му, моля гласувайте в нашата Facebook страница, като натиснете бутон Like. За да се включите в играта, моля прочетете правилата и изпратете своята рецепта на посочения e-mail.

1 thoughts on “Пълнен заек – Играта на LAVA

  1. Радостина Стаматова 04.09.2015 at 18:37

    Супер!

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.