sensa diet plan scam

Съвети срещу подут корем

На всички ни се е случвало да чувстваме тежест в стомаха си, макар и този път да не сме преяждали на обяд. И все пак се чувстваме лениви, некомфортно ни е и не се чувстваме добре в кожата си. Това явление е особено често срещано при жените. А знаете ли кои са причинителите на това? LAVA ще Ви разкрие кои храни да избягвате, за да се отървете в тежестта в корема си.

На първо място, трябва да внимаваме с храните, които образуват газове. На в3129b26891сички ни е ясно, че те са едни от основните причинители за дискомфорт. Най-честите виновници за това са зеле, лук, чушки, бобови култури, броколи, карфиол и други. Заместителите на захарта също причиняват газове, подуване, а понякога дори диария. Тях можем да ги открием в почти всички сладки изделия без захар, различни закуски и енергийни напитки. Най-честия заместител на захарта е аспартама, който е във всяка дъвка. С други думи – внимавайте и с тях.

Пържените и мазни храни се смилат бавно от стомаха и се чувстваме издути заради тях. Същото е и с пикантното и с пастата. Представете си какво ще ни се случи, ако решим да комбинираме… Освен това има и някои сурови храни, които са по-обемисти отколкото техните вече сготвени варианти.

zdravoslovnoКато морковите, например. Далеч по-добри за корема са варени, отколкото сурови. Докато си варим морковчетата в супата, обаче, трябва да внимаваме и със солницата. Водата се привлича от солта и женският организъм започва да задържа вода след консумацията на солени храни. Въглехидратите също са сред причинителите на подут корем. Когато тялото ни ги складира, то го прави под формата гликоген. За всеки грам от него са нужни само около три грама вода. Това означава, че колкото повече въглехидрати консумираме, толкова повече и вода задържаме.

Сега може би ще Ви изненадаме, но пътуването със самолет също причинява подуване. Заради налягането на въздуха при високата надморска височина се оказва натиск, който разширява телесните кухини с около 25%. Това води до гарантирано подуване.

И накрая, първоисточника на всички проблеми – липсата на сън. На ден трябва да се спи поне по 7-8 часа. Достатъчното сън дава възможност на стомашно-чревния тракт да функционира правилно, без да отделя излишни газове.

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.