4d9aeab6ef97d91e7f4d03b328c21be6 i 4

Тайната на ефективното отслабване

Лятото почти отлетя и е време да преминем в есенен режим. Въпреки жегите, които все още властват, дизайнерите отдавна пуснаха топлите си колекции, изпълнени с меки есенни тонове и нежни десени, които фантастично да подчертаят слънчевия загар, придобит по време на отпуската. И макар че сме загубили някое и друго кило, танцувайки по баровете с мохито за морална подкрепа и плувайки в големия солен басейн, въпросът как да се вкараме в тях, все още стои нерешен.

LAVA България
LAVA България – тайната на ефективното отслабване

Женските сайтове и списания са препълнени с реклами на спасителни хапчета, добавки и диети, при които дневния Ви прием на храна се свежда до една маруля, резенче диня и банан за вечеря. Истината е, че по този начин дупето Ви никак няма да се стегне, а любовните дръжки ще си останат все същите. Да свалите 5 кг. за седмица от където и да го погледнеш все е невъзможно, а и безкрайно нездравословно. Единственото което всъщност, трябва да направите е да обичате себе си.

LAVA България
LAVA България – тайната на ефективното отслабване

Като за начало е добре да си поставите реалистични цели, които не включват кантара. Той може да бъде доста подвеждащ, тъй като едно обезводняване води до намаляване на теглото… Докато не се напиете добре с вода отново. Истинските цели всъщност са да хванете шивашкия метър, да погледнете колко см. е талията Ви в момента и да решите колко искате да бъде за в бъдеще. И това далеч не се постига чрез глад. Отслабване чрез гладуване няма как да се случи. Глада се използва за прочистване на тялото от токсини и натрупаните шлаки, да почувствате от какво наистина се нуждае тялото Ви. Това може да бъде много полезно и Ви препоръчваме да опитате, но знайте, че няма да отслабнете по този начин, а дупето Ви със сигурност няма да стане по-стегнато. Точно обратното, тъй като заедно с мазнините, Вие горите и мускулите от които в действителност се нуждаете. Вашето тяло, освен че ще изглежда слабо, то ще бъде и физически слабо, ще Ви липсва енергия и ще продължавате да се задъхвате, когато изкачвате стълбите.

LAVA България
Тайната на ефективното отслабване – LAVA България

Мазнините също са Ваши приятели. Престанете да слушате списанията и да изключвате  цели хранителни групи от менюто си. Истината е, че мазнините са помощници в отслабването. Разбира се маргаринът, пърженото, мазните банички и рафинираното олио не бива по никакъв начин да присъстват в менюто Ви, но кравето масло, ядките, таханът, зехтинът и всички видове студено пресовани масла са източници на полезни мазнини, които ще Ви помогнат да се отървете от вредните такива – истинските причинители на затлъстяването.

тайната на ефективното отслабване
LAVA България – тайната на ефективното отслабване

Тренирайте със специалист. Това че сте в лоша форма е само още една причина да предприемете тази стъпка. А дори и да не сте, винаги е много по-добре някой който наистина знае от какво се нуждае тялото Ви да Ви каже кое, как, защо и кога. Велоергометърът и пътечката са чудесни за разгрявка и финал на тренировката, но с това всичко свършва. Ако си мислите, че ще отслабнете чрез кардио, жестоко се лъжете. Часове прекарани върху пътеката са мъчение за вашето тяло и то автоматично преминава в режим пестене на енергия. Следователно, когато слезете от уреда, Вие сте умалели, но все така дебели. Това което трябва да направите за да се стегнете и отслабнете с движения близки до ежедневно използваните, като бутане, дърпане, сядане, изправяне, клякане, хвърляне, вдигане, завъртане и прочее. За извършването на тези движения, тялото Ви използва множество мускулни групи. Добрата тренировка е много динамична, интензивна, силова, разнообразна, не продължава повече от час и не оставя нито едно мускулче от тялото Ви да си почива. Стремете се да станете по-силни. Мускулите засилват метаболизма и натрупаните излишни мазнини започват да се топят доста по-бързо.

тайната на ефективното отслабванетайната на ефективното отслабванетайната на ефективното отслабване

 

 

 

 

 

Медитирайте. Работете с мисълта и съзнанието си. Визуализирайте поне два пъти дневно за по десет минути тялото което искате да имате. Създайте усещането, което съпровожда това състояние – лекота, сила, гъвкавост, свобода, вижте се в дрехите, които искате да носите. Докато тренирайте изхвърлете всички други мисли от съзнанието си и се съсредоточете върху усещането на работата на мускулите Ви. Почувствайте как мазнините се топят и как тялото Ви постепенно започва да се оформя. Всеки път по време на хранене бъдете с ясното съзнание, че давате на тялото си добра храна. Мислите и емоциите програмират функциите на тялото и обективната реалност. Мислете за себе си с любов и благодарност и тялото Ви ще Ви се отблагодари.

тайната на ефективното отслабване
LAVA България – тайната на ефективното отслабване

 

 

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.