meditterenian diet

Диети за отслабване и заздравяване на кожата

Всички сме чували и  знаем, че зехтинът е силно препоръчителен, когато сме на диета, независимо дали за отслабване, прочистване на организма, поради здравословни причини или нещо друго. От там следва, че от зехтина се отслабва. Може и малко да Ви разочароваме, но това колкото е вярно, толкова и не е. Доказано е, че ако взимате по 3 супени лъжици на ден, рискът от заболяване от ревматичен артрит намалява 2,5 пъти. Той оказва оздравителен ефект при профилактика и лечение на сърдечно-съдовите заболявания. С него можете да намалите нивото на “лошия” холестерол и да увеличите това на “добрия”. Съдържанието на свободни радикали в организма намаля и се нормализира артериалното налягане, увеличава се еластичността на артериалните стени и се намаля рискът от образуване на тромбози. Една супена лъжица зехтин на ден помага рискът от рак на гърдата да спадне с 45%, а най-хубавото е, че забавя процесите на стареене на кожата. Обаче само с употреба на зехтин няма как да отслабнете. Трябва да промените цялостния си режим на хранене, като LAVA горещо препоръчва средиземноморската диета в която употребата на зехтин е неизменна част от нея. Всъщност, стопявайки дупето, поемаме риск да съсипем лицето си. Това е един от страничните ефекти на почти всяка диета. За радост, средиземноморската не е сред тях.

LAVA България
LAVA България

Ето и в какво се изразява тя – изобилие от риба, зеленчуци, зехтин и плодове. Менюто е изключително разнообразно, богато и балансирано, а храненията са чести. Чрез консумацията на риба си набавяме Омега 3 мастни киселини, които поддържат здравината на клетъчните мембрани и укрепват имунната  система. Зехтинът, доматите и червеното вино са богати на антиоксиданти, които пречистват организма и неутрализират ефекта от окислителните реакции вътре в организма. Така кожата  ни е защитена от слънцето и забавяме стареенето й. А освен това, намаляме и талията си.

Да си ограничим приема на калории е един от най-ефективните начини за намаляне на талията, тъй като слабеенето се случва, поради калориен дефицит. Лошото в случая е, че най-често силата ни намалява, глада ни гони нон стоп, губим мускули и се отпускаме. За това, когато ограничаваме организма си от обичайния прием на калории е добре да го правим под здравословен хранителен режим и успоредно с това да спортуваме. Така метаболизма ни ще се подобри и ще изглеждаме отлично.

LAVA България
LAVA България

Ако не приемате месо, лененото семе е чудесен негов заместител. Зеленчуците и зърнените храни са полезни за Вашата кожа, а антиоксидантите в тях унищожават свободните радикали в организма, което от своя страна намаля и рискът от появата на петна и бръчки по кожата на лицето. Вегетарианските диети са бедни на мазнини, затова трябва да включите лененото семе, зехтина и шафрана в менюто си, които ще се грижат за хидратацията на кожата.

Въглехидратите са източник на енергия за клетъчния метаболизъм и някои от тях имат приятен ефект върху отслабването. Богати на въглехидрати храни са броколите и зелената салата, спанак, бобови култури, цитруси, праскови и зеле. Те се разграждат бавно от организма и усещането за ситост трае по-дълго, като това предотвратява нуждата постоянно да тъпчем нещо в устата си.

LAVA България
LAVA България

 

Зеленчуците, зърнените храни и крехкото месо съдържат много цинк и протеин, а освен това са богати на антиоксиданти. С червеното и тлъсто месо, обаче трябва да се внимава, тъй като това повишава нивата на свободни радикали в организма. Трябва да знаем, че не всички мазнини са вредни. Ако намалим наситените ще се отрази отлично на нашата талия и сърце. Храните с ниско съдържание на мазнини обаче също възпрепятстват произвеждането на свободни радикали. Нашата кожа се нуждае от известно количество мазнини. Особено от тези, които се съдържат в зехтина и ядките. Те спомагат кожата да абсорбира антиоксидантите и витамините, които поемаме и заздравява епидермиса на кожата, правейки я по-еластична. 20% от калориите които приемаме трябва да са от ненаситени мазнини, които можем да открием в ядките, авокадото и зехтина.

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.