как да стегнем бедрата си

Как да стегнем бедрата си след празниците

След като преминаха празниците, всички чувстваме тежест в коремчетата, дупетата и бедрата, без изключение. Няма какво да се лъжем, колкото и да сме се мъчили да страним от коледната трапеза, в крайна сметка сме си похапнали доста забранени храни. Лично нас ни вълнува как да стегнем бедрата си след празниците, тъй като именно те, заедно с коремчето са ни чувствителните зони. Да си имаме крос тренажор вкъщи е една чудесна алтернатива. Тъй като нашият обаче си остана да изпълнява функцията на закачалка вкъщи в Бургас, а ние от година живеем в компактен апартамент в София, той е едно от нещата по които страдаме тихичко веднага след като се навечеряме.

Въпреки че сме лишени от удобството на домашната машинка за топене на калории и нямаме време за фитнес, има и други, алтернативни начини, които да спомогнат възвръщането на добрата ни форма. Точно тях, мислим да споделим днес с Вас.

как да стегнем бедрата си
LAVA България

Как да стегнем бедрата си след празниците:

На първо място, всички знаем, че е диетата. За да се отървем от досадния целулит са необходими упражнения, комбинирани с правилно хранене. Какво да ядем? По лесно е да Ви кажем, какво ние спираме да ядем. Първо, забравяме за сладкото (от това най-ни боли), след това за алкохола (за него ни е все едно, понеже и без друго не пием), белия хляб и пърженото. Всичко е разрешено, стига да не преобладава захарта в него и да не е пържено. Предпочитайте храни богати на протеин, наблягайте на плодовете, зеленчуците и диетичните меса, като варено пилешко и риба и всичко ще бъде наред. В случай, че и вие като нас сте неспособни да откажете сладкишите от раз, един час след вечеря, можете да си похапнете 50 грама халва. Въпреки че е изключително калорична, калориите съдържащи се в нея са полезни и вие се нуждаете от тях. Тя ще намали крейвингса към сладкото, а освен това ще стимулира имунната ви система и метаболизма. Все пак гледайте да не прекалявате с нея, защото колкото и да са полезни калориите й, всичко хубаво с което прекалим вече не е хубаво. Друго което правим, защото халвата ни е омръзнала е, филийка пълнозърнест хляб с мед. Само една филийка и намазана единствено с мед. Ефекта е същия като от халвата. Постепенно намалявайте количеството захар, след това преминете на плодове (без банани и грозде), докато не ги изключите напълно от вечерното си меню. Можете да си позволявате и по блокче черен шоколад. След като изключите плодовете като среднощен десерт, не забравяйте, че е хубаво да заемат централно място в следобедната или преди обедната закуска. Те ни снабдяват с ценни витамини, минерали и фруктоза, която е чиста храна за нашия мозък.

как да стегнем бедрата си
LAVA България

След това идва и ред на упражненията. Ще ви представим общо пет, изключително лесни и тонизиращи упражнения, за които е необходимо да отделите не повече от 30 минути от времето си. Ето ги и тях:

Как да стегнем бедрата си след празниците – упражнения:

Първо:

Напади

  • Класически – За тях е необходимо да застанем изправени. След това правим крачка напред с ляв или десен крак. Спускаме задния си крак, така че коляното да е почти на нивото на петата на предния крак.  Трябва и двата крака да образуват прав ъгъл при колената. Коляното на крака с който сме стъпили напред не трябва да преминава линията на пръстите. Тежестта се поема от петата с която сме стъпили напред, като внимаваме гърбът и гърдите да са изправени през цялото време, а главата трябва да е в неутрално положение. За улеснение, можем да сплетем пръстите на ръцете си зад тила. Изправяме се, като разгъваме колена и се връщаме в изходна, изправена позиция. Повтаряме упражнението, като сменяме крака и внимаваме да сме направили по десет с всеки по отделно.
  • Ходещи – те са същите като класическите, но вървим напред по този начин.
  • Странични – Отново един от двата крака поема натоварването, но другия остава изпънат през цялото време. Гърбът и гърдите изправени, а главата в неутрално положение.

И трита вида напади натоварват различни мускулни групи на краката.

как да стегнем бедрата си
LAVA България

Клекове

  • Поставяме краката на ширината на раменете и поставяме ръцете зад врата. Спускаме се надолу, като вдишваме, докато бедрата не застанат в позиция успоредна на пода. Гърбът и гърдите трябва да са изправени, а главата да е в неутрално положение. Докато издигаме тялото си издишваме и се връщаме в стартова позиция. Продължаваме да държим гърбът и гърдите изправени, а главата в неутрална позиция. След това повтаряме.

Странични повдигания

  • Легнете настрани, като се опирате на преден лакът, а другата ръка е изпъната встрани. Повдигнете бавно горния крак и задръжте така за няколко секунди, след което го върнете в изходна позиция. Направете 20 повторения. Легнете на другата страна и изпънете серията отново.
как да стегнем бедрата си
LAVA България

Ножици

  • Легнете на пода с ръце встрани до тялото. Повдигнете краката си малко над пода и започнете да движите единия нагоре, а другия надолу, наподобяващо ножица. Старайте се, докато ги разминавате, да не докосвате пода. Направете 30 повторения.
как да стегнем бедрата си
LAVA България

Половинки

  • Легнете на пода със свити в коленете крака. Поставете ръцете си отстрани на тялото и повдигнете таза си нагоре, колкото можете. Задръжте няколко секунди и се върнете в изходно положение. Направете двадесет повторения.

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.