LAVA България

Какво да правя с неузряло авокадо

Нека си го кажем честно, когато става въпрос за авокадо, рядко случваме на добре узряло наистина. Причината е, че плодът зрее и след като бъде откъснат от дървото. Ето как да познаем, кое авокадо е нашето.

авокадо
LAVA България

Зеленото авокадо е много твърдо и ще бъде готово за консумация едва след пет дни. Важно е да знаем, че в никакъв случай не бива да го съхраняваме в хладилник по време на процеса на зреене. Достатъчно е да го оставим в плодов панер на стайна температура. Умерено зеленото авокадо може да се яде след три дни, а почти узрялото ще е готово за консумация до 24ч. Зрялото авокадо може да се реже, а добре узрялото е готово за всякакъв вид рецепти.

От първи до четвърти стадий, авокадото се съхранява на стайна температура на място с добра циркулация, за да продължат своето узряване. В четвърти и пети стадий, авокадото може да се съхранява в хладилника до една седмица. За да проверите дали плода е узрял, притиснете леко. Ако е зряло, то е леко меко, но еластично. Повечето сортове, когато са узрели са почти черни. Ако вашето авокадо е още незряло, за да ускорите процеса, можете да го опаковате в хартиен плик с няколко банана и го затворите плътно. Така ще ускорите зреенето.

Имайте предвид, че когато е срязан веднъж, плодът почернява доста бързо, като ябълка. Ако искате да го запазите, просто го напръскайте с пресен лимонов сок, опаковайте го и го съхранете в хладилник.

Ако все пак не Ви се чака авокадото Ви да узрее, наш колега има съвършено различно и страшно вкусно решение за Вас. Всъщност, зеленото авокадо може да се готви!

Какво да правя с неузряло авокадо 2

1 thoughts on “Какво да правя с неузряло авокадо

  1. Avokadka 31.10.2017 at 19:50

    ???

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.