грил тиган LAVA

LAVA съвет – как тиганът да не залепва

LAVA съвет:

Наша клиентка ни изпрати LAVA съвет, как да направим така, че чугунените ни съкровища

LAVA СЪВЕТИ(по-специално двойно емайлираният грил тиган), да не залепват. Прави се следното:
Хубаво се намазва с олио повърхността на тигана , изпича се във фурната за 60 минути на 200-220 градуса. След отстраняването му от нагорещената повърхност, съда вече е изпечен и върху него се е образувал тънък , лъскав слой. Този филм от изпечена мазнина, предпазва съдинката от залепване. Непосредствено след изпичането на тигана, клиентката ни е приготвила вкусни зеленчуци, от които не е залепнал нито един. Според нея, това наистина работи!

ВАЖНО: Този съвет може да не се прилага върху цветни съдове! Но е задължителен за двойно емайлирани (черни) тигани и грил тигани!
Моля изпращайте Вашите съвети и мнения относно чугунените продукти на e-mail – sales@lavabg.eu и те ще бъдат публикувани в нашия сайт.

Споделете опита си!

Моля харесайте и нашата Facebook страница от ТУК

8 thoughts on “LAVA съвет – как тиганът да не залепва

 1. Росица Попова 29.11.2016 at 12:37

  Къде мога да видя съдовете Ви и да си закупя?

 2. tania 04.01.2017 at 17:06

  Здравейте, Росица. Можете да закупите съдовете през онлайн магазина ни, а може да ги видите на място в мострената ни зала в София, ж.к. Лагера, ул.”Добротица Деспот” 6

 3. Антон Захариев 24.03.2017 at 17:57

  Здравейте!!!! Пиша ви от Варна. Вчера закупих грил тиган LAVA. Обаче от голямото нетърпение да ползваме тигана само го измихме и хоп на котлона. Намазахме с мазнина обаче след като опекохме паржолите остана загоряло по тигана. Моля помогнете ни как дапремахнем загара.
  Благодаря ви!!!!!!

 4. Pavel Boyanov 20.06.2017 at 11:05

  Трабва да изпечете тигана, както е описано в статията ни Изпекох тихана, но олетът залепна. Никога не слагайте допълнително мазнина в грил тигана, ако се налага омазнете продуктите. Емайлираното покритие на грил тигана позволява употребата на силни агресивни препарати дори и в съдомиална машина. Може да се приложи накисване с препарати за съдове. Употреба на гъби за миене, четки и дори ако се наложи телена четка.

 5. Крум Крумов 12.10.2017 at 17:14

  Преди време купих грил тиган и останах мнооого приятно изненадан от изделието !! Понякога намазвам с тефлонова четчица тигана с олио , друг път пържолата с олио , но резултата винаги е добър !!! Само трябва да си изчака да се стопли добре тигана !!!

 6. Кремена 13.11.2017 at 16:47

  Здравейте,
  получихме подарък грил тиган на вашата фирма.При използването му на обикновен котлон нагрява само в средата.Чета ,че трябва да е равномерно нагрят,а нашия в краищата може да се пипа с ръка,само в средата вдига градуси?
  Имате ли съвет за справяне с проблема?

 7. Таня 20.11.2017 at 12:59

  Здравейте. Този котлон явно е слаб за да нагрее достатъчно, вероятно е и по-малък като диаметър от дъното на тигана. Използвайте тигана на газов котлон, ако ви е възможно.

Вашият коментар