грил тиган LAVA

LAVA съвет – как тиганът да не залепва

LAVA съвет:

Съдовете LAVA са емайлирани, но НЕ СА НЕЗАЛЕПВАЩИ. Дали и колко ще залепва храната при готвене, зависи само от задтиганното устройство 🙂

Ако очаквате да готвите без мазнина или на слаб огън върху котлона, изберете друг съд или просто идете на ресторант 🙂

Преди да правите каквото и да е със съд LAVA, го измийте със сапун и вода и просто започнете да готвите както обичайно. Ако нещо залепва, сложете повече мазнина или опитайте с промяна на температурата към по-висока.

При грил плоча или тиган, НЕ наливайте мазнина в тигана! Леко омазнете продуктите преди да ги сложите във вече добре нагрят чугунен грил тиган. Ако се натрупа мазнина на дъното – изливайте я междувременно.

На чугунени съдове върху котлон се готви на висока или много висока температура! Ако залепва, слаб е котлона или мазнината е малко.

Моля изпращайте Вашите съвети, снимки и мнения относно чугунените продукти на e-mail – sales@lavabg.eu и те ще бъдат публикувани в нашия сайт.

Споделете опита си!

Моля харесайте и нашата Facebook страница от ТУК

10 thoughts on “LAVA съвет – как тиганът да не залепва

  1. Росица Попова 29.11.2016 at 12:37

    Къде мога да видя съдовете Ви и да си закупя?

  2. tania 04.01.2017 at 17:06

    Здравейте, Росица. Можете да закупите съдовете през онлайн магазина ни, а може да ги видите на място в мострената ни зала в София, ж.к. Лагера, ул.”Добротица Деспот” 6

  3. Антон Захариев 24.03.2017 at 17:57

    Здравейте!!!! Пиша ви от Варна. Вчера закупих грил тиган LAVA. Обаче от голямото нетърпение да ползваме тигана само го измихме и хоп на котлона. Намазахме с мазнина обаче след като опекохме паржолите остана загоряло по тигана. Моля помогнете ни как дапремахнем загара.
    Благодаря ви!!!!!!

  4. Pavel Boyanov 20.06.2017 at 11:05

    Трабва да изпечете тигана, както е описано в статията ни Изпекох тихана, но олетът залепна. Никога не слагайте допълнително мазнина в грил тигана, ако се налага омазнете продуктите. Емайлираното покритие на грил тигана позволява употребата на силни агресивни препарати дори и в съдомиална машина. Може да се приложи накисване с препарати за съдове. Употреба на гъби за миене, четки и дори ако се наложи телена четка.

  5. Крум Крумов 12.10.2017 at 17:14

    Преди време купих грил тиган и останах мнооого приятно изненадан от изделието !! Понякога намазвам с тефлонова четчица тигана с олио , друг път пържолата с олио , но резултата винаги е добър !!! Само трябва да си изчака да се стопли добре тигана !!!

  6. Кремена 13.11.2017 at 16:47

    Здравейте,
    получихме подарък грил тиган на вашата фирма.При използването му на обикновен котлон нагрява само в средата.Чета ,че трябва да е равномерно нагрят,а нашия в краищата може да се пипа с ръка,само в средата вдига градуси?
    Имате ли съвет за справяне с проблема?

  7. Таня 20.11.2017 at 12:59

    Здравейте. Този котлон явно е слаб за да нагрее достатъчно, вероятно е и по-малък като диаметър от дъното на тигана. Използвайте тигана на газов котлон, ако ви е възможно.

  8. Маргарита 13.11.2018 at 15:24

    Получих за подарък тройно емайлиран грил тиган. Прочетох много информация и рецепти, но така и не ми стана ясно, как да си пека / не във фурна, а на котлон/ в него пържоли, кебапчета и т. н. На някои места пише да не слагам да се загрява сух тиган, но на други -за тройно емайлираните, че може без мазнина. Моля, да ми разясните конкретно за използването на тройно емайлирания тиган на котлон, за ползване като скара. Да намазвам ли тигана, или да го поставям сух да се загрява, а да намазвам месото и зеленчуците?

  9. nick 23.11.2018 at 14:57

    Здравейте, Поздравления за подаръка!
    Дали тигана е двойно или тройно емайлиран няма значение при готвенето. Важното е да е добре равномерно нагрят – на 2/3 до 3/4 от мощността на котлона. Не се препоръчва на максимум защото бързо загарят продуктите и остават сурови вътре. Няма проблем да си е празен и да си се загрява кротко на котлона. Нищо няма да се повреди, освен ако не го полеете с вода докато е врял.
    Слагате си го на нормален котлон (всякакъв вид става), включвате и му давате време да се загрее – 5-10 мин. НЕ наливате в него мазнина!!! Мазнината се слага на продуктите – ако е кайма не слагате, иначе пържоли, зеленчуци и други си ги омазнявате с олио или зехтин преди да ги метнете на грил тигана.
    Не бързате да обръщате и да надниквате станало ли е. Дайте му време добре да се грилова. Ако тигана е достатъчно добре загрят и продуктите леко омазнени, след време трябва само да се отлепят от тигана и…обръщате.
    Това е. Аз правя пържоли, кебапчета, зеленчуци и какво ли не на грил тигана ми. Даже наскоро установих, че става чудесно за печене на ядки защото попадайки в ребрата стават много добре. При ядките не се слага също мазнина.

Вашият коментар

Име *
E-mail *
Уеб сайт

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.